Uusi tapa
Ensimmäiset uudet perunat on jo maisteltu. Mutta alkuhurman jälkeen alkaa kaivata vaihtelua.
Ruotsalaiset ”kylvettävät” perunat ennen tarjoilua. Kun perunat on keitetty ja valutettu, ne siirretään tarjoilukulhoon. Sen jälkeen valitaan, millainen ”kylpy” perunoille halutaan: tekeekö mieli pestoperunoita vai halutaanko perunat pyöritellä voissa ja tillissä? Kenties valuttaa sekaan hyvää oliiviöljyä ja rosmariinia?
Ruotsalaiset sekoittavat perunoihin myös kermaviiliä ja majoneesia – ja mikä ettei vähän tulista chilikastiketta tai juustokuminaa ja voita.
Kylvyn jälkeen perunat kaipaavat vain viimeisen silauksen: ripauksen sormisuolaa.
Katso videolta, kuinka keittiömestari Henri Alénin keittää täydelliset, uudet perunat!