Kaikkien kehuma omenapiirakka Jälkiruoat
Makeat leivonnaiset
20
Reseptiä katsottu
2 030 800 kertaa
Poimi muistitaululle
Lisää suosikkeihin
Kopioi resepti muokattavaksi
Anna peukku 288
Luo kokkausmerkintä
Kommentoi ja kysy 221
Lähetä sähköpostitse
Tekijän tiedot
pohjanka
Innokas leipoja, laittaa myös ruokaa. Käyttää reseptejä lähinnä inspiraation saavuttamiseen ja soveltaa paljon.
Kirjoita viesti
Seuraa tätä kotikokkia
Suosittelemme sinulle
Aura-lohilaatikko
Leenan lohilaatikko
paistetut lohiperhoset
Lehtevät lohisydämet
Lohiperhoset ja lohipastaa
‹
›
Raaka-aineet 12 annosta
Lisää ostoslistalle 200 g margariinia Lisää ostoslistalle
1,5 dl sokeria Lisää ostoslistalle
3 dl jauhoja Lisää ostoslistalle
1 muna Lisää ostoslistalle
0,75 dl maitoa Lisää ostoslistalle
1 tl leivinjauhetta Lisää ostoslistalle
1 tl vanilliinisokeria Lisää ostoslistalle
3-4 omenaa Lisää ostoslistalle
kanelia ja sokeria Lisää ostoslistalle
Ohjeet
Valmistusaika 30 - 60 min
Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.
Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.
Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria. Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.