Ainutlaatuinen ravintolakortteli aukeaa Kamppiin – kauppakeskuksen katosta roikkuu ravintolalautta
Julkaistu:
Ravintolat
Kampin keskuksen ravintolakeskittymä Kortteli avautuu yleisölle lauantaina.
Kampin ravintolatarjonta kasvaa lauantaina kertaheitolla kymmenellä
ravintolalla, kun ravintolakeskittymä Kortteli avaa ovensa yleisölle.
Yllä olevalla videolla Richard McCormick (Sandro, Date + Kale) ja Anni Kravi (Date + Kale) kertovat, millaisia ravintoloita he tuovat Korttelin tarjontaan.
Korttelin konseptin takana on We Are Groupin Anders Westerholm, joka avaa Kortteliin kaksi omaa ravintolaa, barcelonalaisia tapaksia tarjoilevan Bar Cónin sekä Vanhasta Kauppahallista tutun kahvila-ravintola Storyn.
Vastaavanlaista ravintolakeskittymää ei ole ennen Suomessa nähty. Koko viides kerros rakennettiin uudestaan, ja remonttiin upposi kymmenen miljoonaa euroa. Ravintoloista aukeaa upeat näköalat Kampin kattojen ylle, mutta jännittävät makuelämykset ovat pääosassa.
Bar Cónissa panostetaan myös juomapuoleen. Baarista löytyy muun muassa Pohjois-Euroopan suurin vermuttivalikoima, sillä vermutti on Barcelonassa kovassa nosteessa.
– Nuorten barcelonalaisten mielestä viini on vanhuksille, Westerholm letkauttaa.
Viidenteen kerrokseen avautuu myös kahdeksan muuta ravintolaa, jotka tarjoavat monenlaisia makuja aina kiinalaisista dumplingeista tuoreisiin ostereihin.
Katso ravintoloitsija Jono Paetzin haastattelu alla olevalta videolta:
Yllä olevalla videolla Richard McCormick (Sandro, Date + Kale) ja Anni Kravi (Date + Kale) kertovat, millaisia ravintoloita he tuovat Korttelin tarjontaan.
Korttelin konseptin takana on We Are Groupin Anders Westerholm, joka avaa Kortteliin kaksi omaa ravintolaa, barcelonalaisia tapaksia tarjoilevan Bar Cónin sekä Vanhasta Kauppahallista tutun kahvila-ravintola Storyn.
Vastaavanlaista ravintolakeskittymää ei ole ennen Suomessa nähty. Koko viides kerros rakennettiin uudestaan, ja remonttiin upposi kymmenen miljoonaa euroa. Ravintoloista aukeaa upeat näköalat Kampin kattojen ylle, mutta jännittävät makuelämykset ovat pääosassa.
Tapaksia ja ostereita
Viidennen kerroksen yllä leijuvalle lautalle rakennettu Bar Cón tuo Kamppiin palan espanjalaista tapaskulttuuria. Ruokapuolesta vastaa useissa Michelin-tähdin palkituissa ravintoloissa työskennellyt keittiömestari Javier Ahedo, joka tuo mukanaan kotikaupunkinsa San Sebastianin pintxo-kulttuurin. Pintxo on sormin syötävä tapasleipä, jonka päällä on mitä herkullisimpia täytteitä.Bar Cónissa panostetaan myös juomapuoleen. Baarista löytyy muun muassa Pohjois-Euroopan suurin vermuttivalikoima, sillä vermutti on Barcelonassa kovassa nosteessa.
– Nuorten barcelonalaisten mielestä viini on vanhuksille, Westerholm letkauttaa.
Viidenteen kerrokseen avautuu myös kahdeksan muuta ravintolaa, jotka tarjoavat monenlaisia makuja aina kiinalaisista dumplingeista tuoreisiin ostereihin.
Kolmas Sandro
Monet Korttelin ravintoloitsijoista ovat jo tuttuja nimiä Helsingin ravintoloista, mutta mukana on myös uusia tuttavuuksia kansainvälisen tason keittiöistä. Mikael Ljunggren tuo tukholmalaislähtöisen Beijing 8 -ravintolansa myötä kiinalaiset taikinanyytit, dumplingit, myös suomalaisten ulottuville.Katso ravintoloitsija Jono Paetzin haastattelu alla olevalta videolta:
Meksikolaisravintoloistaan tunnetun Manu Torchion Bastardo keskittyy italialaistyyliseen rentoon ja kohtuuhintaiseen trattoriaruokaan. Ryan Shibuya tuo Kamppiin HOKUn hawaijilais-aasialaisen fuusiokeittiön eksoottiset maut.
Richard McCormickin Sandro avaa Kortteliin kolmannen toimipisteensä, ja hänellä on näppinsä pelissä myös Date+Kale -vegaanidelissä, jota hän pyörittää yhteistyössä Anni Kravin kanssa.
Kravin herkullisen värikkäät ruokakuvat ovat saaneet Instagramissa huikeat 50 000 seuraajaa.
Pohjoismaisia makuja
Michelin-tähdellä palkitun Askin ravintoloitsijat Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff avaavat Kortteliin puhtaisiin pohjoismaisiin makuihin ja luomuraaka-aineisiin keskittyvän ravintola Jordin.Niklas Roihan kalaravintola Fisken på Disken tarjoaa kalaruoan ystäville tuoreita merenantimia rennosti tiskillä nautittavaksi sekä pidemmän kaavan mukaan useamman ruokalajin ateriana.
Kalabaarin keittiömestareina toimivat myös Suomen menestyksekkäästä kokkimaajoukkueesta tutut Joona Lehto ja Mikko Pakola.
Lehto toivoo kalaravintolan pystybaarin rohkaisevan ihmisiä nauttimaan töiden jälkeen esimerkiksi ostereita.
– Yritämme saada Suomeen sellaista äyriäiskulttuuria, mitä on jo muualla Euroopassa.
Tarjolla on myös erilaisia simpukoita ja rapuja, joita voi valita jääpatjalta kuin kalatorilla konsanaan. Merenelävät tulevat tuoreina tiskiin suoraan norjalaiselta kalastusalukselta.
Korttelin ravintolatarjontaa täydentävät laatukahveja tarjoileva La Torrefazione sekä Kampissa toimintaansa jatkava yökerho Maxine.
Juttua muokattu 5.12. klo 11.11. Korjattu Jono Paetzin nimen oikeinkirjoitus.