Keitto on helppo muuntaa toisenlaiseksi, jos ei halua syödä samaa ruokaa kahtena päivänä. (COLOURBOX)
Moni lapsiperhe kamppailee viikosta toiseen saman kuvion kanssa.
Iltapäivällä töiden jälkeen on haettava lapset päiväkodista, koukattava
ehkä kaupankin kautta ja sitten kaikilla onkin jo huutava nälkä. Miten
saisi ruoan pöytään nopeasti?
Lämpimistä ruoista varsinkin keitot,
padat ja kastikkeet säilyvät mainiosti jääkaapissa tai pakastimessa
ilman, että rakenne kärsii. Niitä on myös helppo valmistaa kerralla
vaikkapa edellisenä iltana suurempi satsi, josta riittää ruokaa
useammalle aterialle.
- Kauden ruokalajeista esimerkiksi
borssikeitto on helppo valmistaa, ainekset ovat edullisia ja niitä on
helppo vaihdella oman maun mukaan, neuvoo Marttojen kehittämispäällikkö
ja ruoka- ja ravitsemusneuvoja Arja Hopsu-Neuvonen.
Jos ei
halua syödä täysin samaa ruokaa kahtena peräkkäisenä päivänä,
esimerkiksi kalakeiton voi tarjoilla ensimmäisellä kerralla sellaisenaan
ja toisena päivänä soseutettuna, tarjoiltuna vaikkapa krutonkien ja
ranskankerman kanssa. Kolmannen satsin voi pakastaa odottamaan myöhempää
käyttökertaa. Kastikkeen taas voi tarjoilla ensin perunoilla ja
seuraavana päivänä pastalla, jolloin tunnelma on jälleen erilainen.
Jos
kokkaa viikonloppuna vähintään yhdet lämpimät ruoat molemmille
päiville, voi niiden lämmityksillä kuitata alkuviikon päivälliset.
-
Puurot ovat nopeaa arkiruokaa johon saa vaihtelua helposti. Munakkaan
taas voi täyttää vaikkapa makkaralla ja vihanneksilla. Se valmistuu
nopeasti ja on oikein arjen superruokaa, Hopsu-Neuvonen vinkkaa.
Puolivalmisteiden ja einesten käyttökin on aivan sallittua.