Mainos: Alko Vedellä on väliä, kun pannaan olutta Meri-Tuuli Lindström kiertää suomalaisia pienpanimoita ja perehtyy olutasiantuntijoiden opastuksella eri asioihin, jotka vaikuttavat oluen makuun.
Miten syöt pääsiäisen suklaapupusi? Tutkimus: yli puolet haukkaa ensin korvista Pippuri.fi Vain 4 prosenttia vastanneista aloitti nautiskelun hännästä tai jaloista. Lue lisää...
Suomalaiset veivät jälleen maailman ykkössijan: kukin juo noin 10 kiloa kahvia vuodessa Pippuri.fi Suomalaiset kuluttivat viime vuonna kahvia 9,9 kiloa henkeä kohden, mikä on edelleen eniten maailmassa. Lue lisää...
Kokkaa pääsiäispöytään lammasta - mutta kevyemmin Pippuri.fi Karitsa kuuluu pääsiäispöytään. Tällä kertaa Risto Mikkola valmistaa lampaan tavanomaista kevyemmin. Lue lisää...
Tuunaa kuoritut kananmunat pääsiäisen salaatin väriläiskiksi Pippuri.fi Kananmunien kuorien värjääminen lie kaikille tuttua puuhaa, mutta myös kypsän ja kuoritun kananmunan voi värjätä houkuttelevan sävyiseksi pääsiäissalaattia koristamaan. Lue lisää...
Melkein kuin pullaa - sahraminkeltainen versio runsailla täytteillä ja sitruunalla Pippuri.fi Kulitsa on pääsiäisen kiistämätön kuningatar. Lue lisää...
Ylikypsät sipulit - helppouteensa nähden todella herkullista Pippuri.fi Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon uunissa haudutetut sipulit ovat makean pehmeitä. Lue lisää...
Pääsiäisen parhaat kastikkeet - unohdettu klassikko sopii erinomaisesti lihalle Pippuri.fi Karamellisoitu sipulikastike ja lehtikaali-minttupesto ovat mainiot kastikkeet pääsiäisruoan seuraksi. Lue lisää...
Punaviini yrttiselle lampaalle Viinikellari Perjantaipullo: Tobia Graciano 2014, Espanja, 15,64 €, Alko Lue lisää...
Mämmillä mahdollisuudet skyrin kaltaiselle maailmanvalloitukselle Pippuri.fi Skyr oli pitkään islantilaisten arkinen rahka, jota syötiin, muttei siitä pidetty sen kummemmin meteliä. Kunnes. Lue lisää...
Suolaisten piirakoiden paluu - aloita mehevällä kinkkutäytteellä Pippuri.fi Suolaiset piirakat ovat jälleen trendikkäitä. Tämä herkullinen kinkkupiirakkaohje on myös gluteeniton. Lue lisää...
Itämeren lahnasta tehty pihvi myyntiin - vastaavaa ei ole ollut koskaan aiemmin Pippuri.fi Särkikalojen kalastaminen vähentää Itämeren ympäristökuormitusta. Nyt niitä hyödyntää myös teollisuus. Lue lisää...
Kesän uutuusjäätelöt - IL kokosi jättilistan Pippuri.fi Tänä kesänä on tarjolla aiempaa laajempi vegaanijäätelövalikoima. Lisäksi on lakritsia, mäntyä, tuplasuklaata, kookosta, hattaraa... Jokainen löytää oman suosikkinsa. Lue lisää...
Ihanan pehmeä ja herkullisen kuohkea hampurilaissämpylä - ehdottomasti paras Pippuri.fi Leivontakirjailija ja -bloggaaja Liisa Westerberg etsi pitkään täydellistä hampurilaissämpylöiden ohjetta. Tässä se nyt on. Lue lisää...
Satapäkissä riittää kokoa - 36 kiloa ja 100 tölkkiä Pippuri.fi 100 tölkin olutpakkausta ei aluksi uskottu todeksi, sillä kuva jättimäisestä laatikosta ilmestyi Karjala-oluen Facebook-sivuille aprillipäivänä. Lue lisää...
Tiedätkö, mitä Suomessa tapahtui tasan 85 vuotta sitten? Liittyy alkoholiin Pippuri.fi Keskiviikkona 5. huhtikuuta kello 10 tulee kuluneeksi tasan 85 vuotta siitä, kun kieltolaki päättyi Suomessa. Lue lisää...
Enää ei tarvitse stressata pääsiäisen viineistä! IL:n asiantuntija kokosi parhaat vaihtoehdot Viinikellari Iltalehden juoma-asiantuntija Arto Koskelo valitsi tämän pääsiäisen parhaat viinit. Lue lisää...
Finnwatch: Lidl ylivoimainen pääsiäissuklaan vastuullisuudessa Pippuri.fi Päivittäistavaraketju Lidl voittaa kilpailijansa pääsiäissuklaan vastuullisuudessa, selviää kansalaisjärjestö Finnwatchin tekemästä vastuullisuusvertailusta. Lue lisää...
Tätä viinaa tarjottiin rintamalla Mannerheimin kunniaksi - tekee paluun 75 vuoden jälkeen Viinikellari Puolustuslaitos Leikattua tekee 75 vuoden jälkeen paluun Mannerheimin 150-vuotissyntymäpäiville. Lue lisää...
Tiedätkö kuinka kauan Mäkkärin valmiita hampurilaisia säilytetään? Pippuri.fi Entä miksi lämpötasolla on pieniä kylttejä? Lue lisää...
Suomen suosituinta juustoa ei alun perin aiottu myyntiin - suosio sai toisiin ajatuksiin Pippuri.fi Vajaa 40 vuotta sitten kehitettiin lahjajuusto Valion maidontuottajille. Kansa rakastui Oltermanniin. Lue lisää...
Suomalainen uusi gin voitti pronssia kansainvälisessä kilpailussa Viinikellari Fiskarsilainen Ägräs Distillery on voittanut ginillään pronssia International Spirits Challenge kilpailussa. Lue lisää...
Perunamuusista vieläkin parempaa: ”Lupaan, että tämän jälkeen teillä ei syödä enää muuta muusia!” Pippuri.fi Tällä ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen ohjeella valmistat pikkuisen parempaa muusia. Lue lisää...
Tähän suosikkiruokaan voit laittaa mitä vain - pihvitkin paistat ilman käryä Pippuri.fi Näihinkin pihveihin voi soveltaa Risto Mikkolan mummun periaatetta: kaikki sopii. Lue lisää...
Muutamalla kikalla saat kasvispihvit, jotka pysyvät kasassa Pippuri.fi Muutama kikka auttaa valmistamaan maukkaat, koossa pysyvät ja superherkulliset kasvispihvit, vaikka näin grillikauden kynnyksellä grillaten. Lue lisää...
Muistatko vielä viime vuoden töhnämunahitin? Tällä kertaa supermakea ihanuus Twix-vaahdolla Pippuri.fi Twix-vaahdolla täytetyt töhnämunat ovat supermakea ihanuus, joilla voit herkutella pääsiäisenä tai jo nyt. Lue lisää...
Parsakausi on täällä! Keittämisen perusvinkit on taas syytä kerrata Pippuri.fi Hienostunut parsa on kevään herkkuruokaa. Lue lisää...
Pekonipopparit saavat sinut nuolemaan sormetkin Pippuri.fi Everything’s better with bacon -sanonta pätee myös popcorneihin. Lue lisää...
Valkoviini Espanjan parhaimmalta viinialueelta Viinikellari Perjantaipullo: Valdesil Godello Sobre Lías 2014, Espanja, 18,98 €, Alko Lue lisää...
Huikea risotto italialaisen huippukokin vinkeillä - ainutlaatuinen rakenne Pippuri.fi Tällä kertaa risotto on napannut värinsä basilikasta. Se onkin keväisen vihreä. Lue lisää...
Tee itse "keltuaisjuusto" - harva uskoo raastetta kananmunaksi Pippuri.fi Kokki Mikael Mihailov neuvoo, miten kananmunan keltuainen graavataan. Lue lisää...
Onko tässä villein makkaranpaistoväline? Tuskin olet kokeillut aiemmin Pippuri.fi Ruoanlaitossa voi päästää mielikuvituksen valloilleen paitsi makujen ja reseptien, niin myös välineiden suhteen. Ensi kesän kuumin ruoanlaittoväline on kuumailmapuhallin. Lue lisää...
Fazer julkaisi makeisuutuudet: erilainen Pantteri-pussi ja Suffelissa makuna Da Capo Pippuri.fi Uutena suklaalevymakuna on hunajapaahdettu manteli. Lue lisää...
Kinderkakku nousi tämän viikon hitiksi - "Yksi parhaista" Pippuri.fi Tällä viikolla on ahkerasti haettu Kinderkakun ohjetta. Pääsiäinen lähestyy. Lue lisää...
Suomalaisten grilleissä kypsyy uusi lihakategoria - kasvaa vuosi vuodelta huimaa tahtia Pippuri.fi Autenttisten ja luullisten lihojen suosio jatkaa kasvuaan tänäkin kesänä. Lue lisää...
Suomalainen opiskelija keksi supernopean pastan - keittoaika 15 sekuntia Pippuri.fi 20-vuotias Anna-Maija Rauramaa voitti nuorten valtakunnallisessa ruokainnovaatiokilpailussa kehittämällään proteiinipastalla, joka on gluteeniton ja laktoositon. Lue lisää...
Köyhänmiehen pasta on arjen pelastus - voit laittaa siihen mitä vain Pippuri.fi Maukas pasta-annos syntyy yksinkertaisista aineksista, mutta vakuuttaa kriittisenkin ruokailijan. Samaa ohjetta voi soveltaa mielin määrin. Lue lisää...
Sama kuohuviini on jo 10 vuotta ollut Suomen ostetuin - ihme, ettei kukaan keksinyt yhdistelmää aiemmin Viinikellari Tuoreilla mansikoilla maustettu Fresita kuohuviini täytti viime sunnuntaina 10 vuotta. Lue lisää...
Kahvi myydään kaupassa väärältä osastolta - "Suomalaiset tottuneet liian halpaan" Pippuri.fi Keitätkö varmuudeksi toisen pannullisen kahvia ja kaadat kuitenkin puolet kahvista pois? Tähän tarvitaan muutos. Lue lisää...
Kakkujen ikisuosikki ei voi epäonnistua - jokainen on tehnyt kotitaloustunnilla Pippuri.fi Pippurin keittiömestarilla Risto Mikkolalla on aivan erityinen suhde keikauskakkuihin. Lue lisää...