perjantai 2. syyskuuta 2016

Ennennäkemätön uutuus helpottamaan ruoanlaittoa


  
Valion uusin innovaatio on ruokarae, jolla voi korvata lihan tai kanan.

Chili cin mifu. (VALIO)
Mifu on paistettava ruokarae, joka on valmistettu maidosta. Se on runsasproteiininen pääraaka-aine, joka on tarkoitettu lämpimään ruoanlaittoon.
Tuotteella on patentti, joten vastaavaa ei ole aiemmin nähty.
Kasvisruoan ja uudenlaisten proteiininlähteiden suosio kasvaa. Suomessakin on kuluva vuoden aikana lanseerattu monia vaihtoehtoja lihalle.
- Kuluttajat haluavat vähentää lihan syöntiä, mutta syödä silti tasapainoisesti ja täyttävästi. Moni

valitseekin fleksaamisen, jossa lihan syöntiä ei lopeteta kokonaan, mutta rinnalle haetaan muita proteiininlähteitä, liiketoimintapäällikkö Minna Korkiakangas Valiolta sanoo.
Lihansyönnin vähentäminen on kansainvälinen trendi, joka näkyy myös Pohjoismaissa: 22 % suomalaisista ja 30 % ruotsalaisista uskoo syövänsä vähemmän lihaa seuraavan viiden vuoden aikana. Samaan aikaan halutaan pitää huolta riittävästä proteiininsaannista: 23 % pohjoismaisista kuluttajista ennustaa syövänsä enemmän proteiinia tulevaisuudessa.
Mifun ulkonäkö muistuttaa raejuustoa. Se on tuoretta, mutta jo valmiiksi kypsää, joten sen voi lisätä ruokaan sellaisenaan tai paistaa pannulla.
Tuotteet tulevat kauppoihin syyskuun alussa. Valiolta luvataan, että saatavuus on hyvä.
Valiolta uskotaan, että Mifulla on myös kansainväliset markkinat. Ensisijaiset vientikohteet ovat Euroopassa.