maanantai 6. heinäkuuta 2015

Painon pudottaminen

Yli 20 kiloa pudotettavaa? Näin pääset alkuun

Maanantai 6.7.2015 klo 11.01

  
Suuressa painonpudotuksessa on tärkeintä saada itsensä kannustettua alkuun, kirjoittaa Prevention.
Kävely on ylipainoiselle parasta liikuntaa.
Kävely on ylipainoiselle parasta liikuntaa. (MOSTPHOTOS)
Mitä jyrkempi vuori on, sitä vaikeampi on ensimmäinen askel. Mikäli lisäksi kuljetat mukanasi paljon ylimääräistä painoa, voi ensimmäisen askeleen ottaminen kohti terveempää elämäntapaa olla erityisen pelottava.
- Epäilen, että ihmiset, jotka eivät koskaan ole olleet ylipainoisia eivät ymmärrä, kuinka pelottavaa painonpudotuksen aloittaminen voi olla, sanoo fitnessohjaaja ja -kouluttaja Louise Green.
Hänellä on kuitenkin rohkaisevia sanoja painonsa kanssa kamppaileville, sillä Green on huomannut, että monet ylipainoiset ihmiset ovat paljon vahvempia kuin he itse tietävätkään.
- Monet pelkäävät liikuntaa, vaikka he ovat todellisuudessa kyvykkäämpiä kuin arvaavatkaan.
Prevention on koostanut hänen ja muiden asiantuntijoiden vinkeistä ohjeet, joiden avulla voi päästä alkuun silloin, kun mielessä on pudottaa yli 20 kiloa painoa.
Piilota vaaka
Painon pudottaminen ja sen poissa pitäminen on hidas prosessi. Niinpä vaa'an lukemien katsominen voi olla masentavaa. Jos olet lisäksi päättänyt pudottaa tietyn määrän kiloja tietyssä ajassa, voi tavoitteessa epäonnistuminen pilata motivaation. Greenin mukaan painonpudotus kannattaisi asettaa vasta toiseksi tavoitteeksi ja ensisijaisesti kannattaisi pyrkiä muuttamaan elämäntavat terveemmiksi.
Keskity terveyteen
Ala miettiä enemmän sitä, miltä sinusta tuntuu kehossasi. Kun olet fyysisesti aktiivinen, on sinulla enemmän energiaa ja tunnet itsesi paremmaksi.
- Nauti aktiivisuuden ja voimakkuuden tunteista, sanoo Green.
Älä siis ajattele sitä, kuinka kärsimykseltä liikunta tuntuu, vaan nauti siitä ajasta, jonka käytät urheiluun.
Juo enemmän vettä
Jos asetat riman liian korkealle, epäonnistut varmemmin. Kokeile siis aloittaa vaikkapa siten, että juot kuukauden ajan kaksi litraa vettä joka päivä. Jo pelkästään tämä voi parantaa omaa oloa huomattavasti. Jos tavoitteet ovat aluksi matalammat, voit välttää uupumuksesta johtuvat karikot ja masennuksen siitä, jos et onnistukaan tavoitteissasi.
Etsi miellyttävä treenipaikka
Jos et tunne oloasi mukavaksi treenipaikassasi, et myöskään treenaa. Greenin mukaan myös sopivan personal trainerin löytäminen on yhtä tärkeää.
- Personal trainerit, jotka eivät ole tottuneet työskentelemään ylipainoisten asiakkaiden kanssa, saattavat usein määrätä liikuntaa tai ohjelmia, jotka eivät ole oikeita asiakkaiden kehoille, vaan voivat olla jopa kivuliaita.
Aluksi kotona liikkuminen tai kävelyt omassa naapurustossa voivat poistaa sitä ahdistusta, jota voi liittyä kuntosaliharjoittelua kohtaan. Myös treenikaverin tai tukiyhteisön löytäminen voi auttaa alkuun siinä, että liikunnasta voi tulla houkuttelevampaa.
Tee suunnitelma
Jos aikataulutat päiväsi etukäteen, on sinun helpompi pitää kiinni tavoitteistasi. Aloita siis jokainen päivä tai viikko niin, että teet itsellesi aikataulun, johon kuuluu myös liikuntaa. Keksi itsellesi sopiva tapa aikatauluttaa asioita, jotta treeni tulee varmasti tehtyä.
Kävele, älä juokse
Greenin mukaan kävely on parasta harjoitusta ylipainoisille.
- Juoksu voi sattua, mutta kävely ei vihlo tai tee pahaa nivelille.
Google-mainokset
Uusi Televisiosi Nyt
Nopea toimitus / Hyvät maksuehdot. Valitse sopivin – myös osamaksulla!
netanttila.com/Televisiot
Halvat asunnot Fuengirola
Löydä nyt loma-asuntosi helposti. Takuulla halvin hinta - Testaa!
hotels.momondo.fi/Fuengirola
Tämän lisäksi lähes jokainen voi löytää viikostansa aikaa muutamalle 20 minuutin kävelylenkille. Tällä tavalla myös terveemmän elämän aloittaminen voi olla helpompaa.
- Meillä on tapana ajatella, että liikunnan pitää olla kovin raskasta, jotta se olisi tehokasta. Se ei ole kuitenkaan totta. Pelkkä kohtuullinen lisäkävely joka päivä voi vaikuttaa runsaasti ja muuttaa ihmisten elämiä, sanoo Green.
Lähde: Prevention
T
Klikkaa T, jos artikkeli on mielestäsi tärkeä?