torstai 4. kesäkuuta 2009

NAURA NAURA..

9. maaliskuuta 2005 --- On olemassa vanha sanonta, että nauru on paras lääkitys, ja nyt tutkijat ovat huomanneet leppoisan naurun, tai jopa vain hihittämisen ja hymyilemisen voivan olla paras keino sydämen terveyden ylläpitämiseen.

Lääkärit Marylandin yliopiston lääketieteen tiedekunnasta ovat sitä mieltä, että kunnon nauru saattaa auttaa verisuonia toimimaan paremmin. Pienelle joukolle vapaaehtoisia näytettiin kahden tyyppisiä elokuvia: komedioita, kuten "There's Something About Mary" ja draamaelokuvia kuten "Saving Private Ryan."

Tutkijat käyttivät ultraäänikuvia tutkiessaan potilaiden valtimoita heidän katsoessa filmiä. Mitään välitöntä muutosta ei näkynyt, mutta komedian jälkeen tutkijat havaitsivat, että katsojien verenkierto oli kasvanut 22 prosentilla. Tämä johtui kudoksen nimeltä "endothelium"in vaikutuksesta verisuoniin, joka laajensi verisuonia, täten verenkierto parani.


Stressaavien elokuvien katsomisen jälkeen potilaiden verisuonet alkoivat supistua, vähentäen verenkiertoa 35 prosentilla. Tutkijat eivät olleet varmoja syntyikö naurun aiheuttama hyöty kemikaalien vai lihasten muutoksesta kehossa.

Tri. Michael Miller Marylandin yliopistosta kertoo: "Meidän mielestä kyseessä on erittäin helppo, ja hyödyllinen, ja potentiaallisesti tärkeä sydäntä suojaava mekanismi joka on sisäänrakennettu ihmiseen."

Lääkärit kertovat naurun aiheuttaman verenkierron paranemisen auttavan erinäisten sairauksien ehkäisemisesä, kuten muun muassa valtimoiden kovettuminen, korkea verenpaine, sekä halvaukset.

WLNS.com/Vaihtoehtouutiset

link www.wlns.com



  • Laughter Really is the Best Medicine