sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Mitä ranskalaiset tekevät paremmin

CNN listasi yhdeksän asiaa, jotka ranskalaiset taitavat paremmin kuin muut. Kannattaisiko näiden takia jo matkata juustojen, museoiden ja luksuksen luvattuun maahan?
1. Juusto

Kliseisesti Ranska on juustoon haksahtaneiden ykköskohde. Juustoja on homeisia, haisevia, vuodenmaidosta, tuhkaraidalla… lista voisi jatkua lähes loputtomiin.

CNN:n mukaan ranskalaiskenraali ja poliitikko Charles de Gaulle kysyi kerran, kuinka hän voisi hallita maata, joka tuottaa 246 erilaista juustoa.

Tämä kertoo jo jotain Ranskan kuuluisista herkuista.

KUVA: colourbox.com
Ranskassa junalla matkustaminen on todella nopeaa.


2. Ostokset

Ostosmahdollisuudet muun muassa Pariisissa ovat rajattomat. Valikoimaa löytyy niin halvoista rytkyistä maailman kalleimpiin brändeihin.

Tammi- ja kesäkuu ovat shoppailijan kuukaudet: silloin alkavat vuosittaiset alennusmyynnit ja onnekas voi tehdä uskomattomia löytöjä.

Jos ei kaipaa kaappiinsa täytettä, voi vain täyttää mahaansa leipomoiden, leipäkauppojen ja suklaapuotien herkuilla.

3. Museot

Pariisissa sijaitseva Louvren museo on ehkä maailman tunnetuin museo. Mutta on maassa muitakin.

CNN suosittelee tutustumaan Loiren alueen museoihin, jotka ovat lehden jutun mukaan maailman upeimpia. Chambordin linnassa on uskomaton kokoelma seinävaatteita, romanttista Chenonceauta ympäröi todella vaikuttava vallihauta.

4. Junat

Ranskalaiset junat ovat nopeampia kuin lentokoneet. Kolmessa tunnissa pääset junalla Pariisista Välimeren rannikolle nautiskelemaan roséviiniä.

5. Liikenneruuhkat

Ranskalaiset kuskit ajavat kuten haluavat. Minä aion mennä tästä, etkä sinä voi estää minua. Ranskalainen ajattelee niin, että jos aiheutat kolarin, se on muiden syy, ei sinun.

Ranskan tiet ruuhkautuvat joka kesälauantai ja kansallisina lomapäivinä, kun kaikki ajavat sinne minne haluavat miten haluavat.

6. Kohteliaisuus

Ranskalaiset eivät yleensä ole tunnettuja kohteliaisuudestaan, mutta CNN nostaa sen esille. Ranskalaiset taitavat nimittäin sen, että ovat yhtä aikaa mahdottoman kohteliaita ja uskomattoman vähätteleviä.

Kun tyylikäs miestarjoilija kysyy sinulta ravintolassa: ”Monsieur?” tai ”Madame?”, hän on sekä kohtelias että nokkaansa pitkin sinua katsova.

Aloita aina keskustelut kohteliaasti sanomassa ranskaksi päivää (bonjour!). Tämä taikasana saa keskustelun sujumaan.

7. Seksikkyys

Se aksentti, se huolettomuus, se elämänilo. Näistä koostuu viehkeä paketti. Ranskalaiset ovat kuin luonnostaan seksikkäitä ja klassisia. Sellaista ei näe muualla.