sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Roomaan

Muita ensikertalaisia Rooma-haahuilijoita voi vältellä etsiytymällä vähemmän tunnettuihin kohteisiin. Tässä ehdokkaita.
1. Villa Borghesen puisto

Villa Borghesen puiston nurmikentät ja varjoisat puistikot ovat rakastavaisten suosiossa. Puistoon voi tutustua vaikkapa vuokrapolkupyörällä. Kahviloitakin on, mutta moni pakkaa mukaan omat piknik-eväät. Puistosta avautuu upea maisemapanoraama. Täällä voi helposti viettää koko päivän.

2. Campo de' Fiori

Roomalaiset hankkivat yhä ostoksensa mieluummin pikkukaupoista ja toreilta kuin marketeista. Korttelitorin aitoa tunnelmaa löytyy Campo de' Fiorilla, jossa myydään aamupäivisin kukkia, vihanneksia, hedelmiä ja elintarvikkeita. Matkamuistoksi voi ostaa esimerkiksi erilaisia kuivapastoja ja oliiviöljyjä. Aukion ympärillä on edullisia ravintoloita.

3. Kapusiinimunkkien hautakammio

Noin 4000:n, 1500-1800-luvulla eläneen munkkiveljen luut on aseteltu koristeellisesti kammion seinille ja kattoon. Piazza Barberinin kupeessa sijaitsevaan kammioon pääsee ilman pääsymaksua, mutta jokaisen odotetaan jättävän vähintään euron lahjoitus. Valokuvaus on ehdottomasti kielletty, ja kävijöiltä edellytetään asiallista pukeutumista. Perällä odottaa viesti kuolleilta: "Me olimme kerran sellaisia kuin te nyt ja teistä tulee kerran sellaisia kuin me nyt."

KUVA: Anu Pulkkinen