sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Mökkiaikaa

Näitä lomamökkejä suomalaiset himoitsevat
 




Vuokramökkeilyyn liittynyt askeettisuus on nykypäivänä historiaa.

Lomamökkipalvelu Lomarenkaan markkinointipäällikkö Pekka Huttunen kertoo, että suomalaiset vaativat nykypäivänä lomamökiltään jopa enemmän kuin omalta kodiltaan. Aiemmin lomamökkeilyyn liittyneet mielikuvat askeettisuudesta ja vesien sisään kantamisesta kuuluvat Huttusen mukaan jo menneisyyteen.

Tärkein asia lomamökin valinnassa on suomalaisille veden välitön läheisyys. Suositummat mökkikohteet sijaitsevat usein tunnetuimpien suurten vesistöjen lähellä, ja rannan tulisi mielellään olla kova, matala ja hiekkapohjainen.

- Muita mökin pihapiiriin liittyviä toiveita ovat laituri, ulkogrilli, mukavuus ja muutenkin hyvä varustelu. Kesäaikaan puilla lämmitettävä erillinen rantasauna on suosituin, Huttunen listaa Iltalehdelle.

Mukavuudet jopa paremmat kuin kotona

Suomalaiset eivät enää mielellään vaella nostalgiseen ulkohuussiin tarpeilleen, vaan mökistä tulisi löytyä vessa, suihku sekä ne mahdollistava juokseva lämmin vesi. Majoitustilaa saisi olla ainakin kahden erillisen makuuhuoneen verran, sopivasti koko porukalle.

- Mökin varustelun tarvitsisi olla rahtusen parempi kuin oman kodin. Perusasioita ovat ainakin nettiyhteys, kunnollinen telkkari sekä tyylikäs ja yhtenäinen sisustus.

Lomamökin vaatimuslistan kasvaessa kasvaa tietenkin myös loman hintalappu. Suomalaiset ovat kuitenkin Huttusen mukaan valmiita maksamaan enemmän väljemmästä ja varustellusta lomamökistä kuin asumaan halvalla kuin sillit suolassa kynttilänvalossa.