perjantai 27. tammikuuta 2017

Kaleva: Eläkesäästämisen alamäki jyrkkeni – yksi tapa varautua eläkepäiviin on ylitse muiden


Vaikka varsinaisten eläkesäästötuotteiden suosio on vähentynyt, eläkepäiviin varaudutaan muilla keinoilla. Yleisin säästötapa on monille tuttu.
Finanssialan Keskusliiton (FK) tilastot osoittavat, että uusia yksilöllisiä eläkevakuutussopimuksia, säästöhenkivakuutuksia ja kapitalisaatiosopimuksia solmittiin selvästi vähemmän kuin vuotta aiemmin, sanomalehti Kaleva uutisoi.

Lehden mukaan yksilöllisiä eläkevakuutussopimuksia ei ole viime vuosina solmittu enää kuin muutamia satoja vuodessa, kun viime vuosikymmenellä jopa 50 000–100 000 suomalaista solmi uuden eläkevakuutussopimuksen vuosittain.

Eläkepäiviin kuitenkin varaudutaan, mutta eri tavoin.

Eläkeasioihin perehtyneen rovaniemeläinen mainostoimistoyrittäjä Jani Siivola kertoo lehdelle valmistautuvansa eläkepäiviinsä sijoittamalla yritykseensä kertyviä varoja rahastoihin, osakkeisiin ja esimerkiksi sijoitusasuntoon. Hän kertoo maksavansa pienempiä yel-maksuja, kuin hänen yrittäjätulonsa antaisi olettaa.

Siivola toivoo saavansa patenttinsa markkinoille, jonka jälkeen hän voisi jäädä eläkkeelle aikaisemmin kuin se muuten olisi mahdollista.

– Saan paremman tuoton pääomalle, kun teen valinnat itse, ja voin samalla turvata elantoni haluamallani tavalla, Siivola perustelee lehdelle.

Yksilöllisten eläkevakuutusten ja eläkesäästötilien suosio onkin painunut jo niin vähäiseksi, että Nordea on lopettanut niiden tarjoamisen asiakkailleen.

FK:n mukaan yleisin tapa säästää vanhuuden varalle on edelleen asuntolainan maksaminen pois.