perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mustikoita poimimaan

Tällaisia herkkuja voi tehdä ilman uunia

1 pieni pkt (170 g) dominokeksejä
25 g sulatettua voita


Täyte:

200 g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 limetin raastettu kuori
2 rkl tuoretta hienonnettua minttua
2–3 dl mustikoita
mintunlehtiä koristeluun


Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pussissa kaulimella painelemalla. Lisää
joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja piirakkavuoan (halkaisija 18–20 senttiä) pohjalle ja reunoille.

Sekoita ranskankerma ja fariinisokeri kulhossa. Nostele joukkoon kuohkeaksi
vaahdoksi vatkattu kuohukerma. Mausta limetin raastetulla kuorella ja hienonnetulla tuoreella mintulla.

Lusikoi seos keksimurupohjan päälle. Nostele päälle tuoreita mustikoita. Koristele
mintunlehdillä. Anna maustua viileässä vähintään vartin ajan ennen tarjoilua.