tiistai 23. heinäkuuta 2013

Nokia


Matkapuhelinyhtiö julkisti jälleen uuden Lumia-puhelimen, jonka erikoisuus on yhtiön historian suurin näyttö.
Nokia julkisti tänään uuden Lumia 625 -älypuhelimen. Laitteen erikoisuus on aiempaa suurempi, 4,7-tuumainen lcd-näyttö. Näyttö on Nokia-puhelinten historian suurin.

Koko on kuitenkin tullut tarkkuuden hinnalla: näytön resoluutio on huippuälypuhelimiin verrattuna vaatimaton 800x480 pikseliä.

Nokian Lumia-laitteissa on nähty aiemmin suurimmillaan 4,5 tuuman näyttöjä, jollainen oli myös toissa viikolla julkistetussa lippulaivatuotteessa Lumia 1020:ssa.

Lumia 625:n hinnaksi Nokia kertoi 220 euroa, ja laite tuodaan markkinoille jo kuluvan vuosineljänneksen aikana Kiinassa, tietyissä Euroopan maissa, Tyynenmeren ja Aasian alueella, Intiassa, Lähi-idässä ja Afrikassa sekä Latinalaisessa Amerikassa.

Nokia ei kertonut, milloin Lumia 625 saadaan Suomeen.

Lumia 625 on varustettu 4g-tiedonsiirtoyhteyksillä ja Nokian kartoilla, Here-paikkatietopalvelulla sekä ilmaisella Nokia Music -palvelulla. Laitteen takakamera on viisimegapikselinen ja varustettu led-salamalla. Etukamera on vga-tarkkuuksinen.

Uutta Lumiaa myydään viidessä eri värissä, jotka ovat oranssi, kirkkaanvihreä, keltainen, valkoinen ja musta. Laite painaa kohtalaisen paljon, 159 grammaa, ja käyttää tuttuun tapaan ohjelmistoyhtiö Microsoftin Windows Phone 8 -järjestelmää, ja siinä on Lumia Amber -ohjelmistopäivitys.

Lumia 625:ssä on 1,2 gigahertsin taajuudella hyrräävä kaksiytiminen Snapdragon S4 -prosessori sekä 512 megatavua ram-muistia, kahdeksan gigatavua massamuistia ja seitsemän gigatavun pilvitallennuskapasiteetti.

 Laite on Lumia 1020:sta poiketen varustettu MicroSD-muistikortipaikalla, jonka avulla tallennuskapasiteettiä voi korottaa enimmillään 64 gigatavulla.