tiistai 30. heinäkuuta 2013

Nyt seinille kukkia



Kieloja, ruusuja, hortensioita ja omenankukkia. Tapettivalikoimissa on todellista puutarhajuhlan tuntua.

Kukat ovat kestoaihe tapettimallistoissa, mutta nyt herkät kukka-aiheet ovat erityisen muodikkaita.

Tyylejä ja malleja on laidasta laitaan, jokaiseen sisustustyyliin: romanttisia kukka-aiheita, pastellisia akvarellisävyjä, leikkisiä köynnöksiä ja voimakkain värein tyyliteltyjä kukkakuvioita.

Raikkaat värit ja suuret kuviot piristävät yksinkertaista sisustusta. Kukkatapetti sopii sekä kotiin että kesämökille. Salaisuutena on yhdistellä rohkeasti. Modernit kukkatapetit sopivat upeasti designhuonekaluihin, voimakkaatkin kontrastit vain korostavat kauniisti toisiaan ja kokonaisuus säilyy sopivan hillittynä.

Mökillä tapetti yhdistää kätevästi kirjavan värimaailman harmoniaksi. Esimerkiksi mökkikeittiöön erityisen idyllinen on naivistisesti piirretty pelargonia-tapetti ja herkät ruusuköynnökset pastellipinnoissa tuudittavat lomalaisen levolliseen uneen vinttikamarissa.

Yksi muodikkaimmista on 50-luvulta vaikutteita napannut nostalginen kukkatapetti, jossa kuviot ovat kuin suoraan tuon aikaisista koululaisten keräämistä kasvioista. Boomin aloitti jo muutama vuosi sitten julkaistut ruotsalaisen kasvitieteilijän, Carl Von Linnen 300-vuotissyntymäpäivien kunniaksi suunnitellut eri valmistajien tapettisarjat. Tuolloin tyyli ja värimaailma olivat voimakkaampia, nyt kuviointi on herkempää ja värit pehmeän pastellisia.

Tapettimallistojen suunnittelu on erittäin arvostettua, eikä niitä pääse piirtelemään kuka tahansa toritaiteilija. Suunnittelijaksi kutsutaan kuuluisia taiteilijoita ja arvostettuja suunnittelijoita.

Joskus suunnittelijalle voi käydä todellinen onnenpotku. Näin esimerkiksi kävi Sisse Sundlingille, joka sai suunnitella ruotsalaiselle Sandbergille
Drottningholm & Liljekonvald -malliston, joka oli kunnianosoitus kruunuprinsessa Victorian ja prinssi Danielin hääjuhlille. Malliston tärkein tapetti on kielotapetti, sillä kukka on Danielin kotiseudun kansalliskukka.