keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Hyvä aamupala

Tässä hyvä aamupala


NÄITÄ ÄLÄ SYÖ
7 ruokaa, joita ei koskaan pitäisi syödä aamiaiseksi



Aamiaisen syöminen on tärkeää. Vielä tärkeämpää on tietää, mitä aamiaisella kannattaa syödä ja mitä ei.

Englantilainen aamupala ei ole paras aamiaisvaihtoehto. Aamiaisella kannattaa panostaa hitaasti imeytyviin hiilihydraatteihin, kuten kaurapuuroon sekä hyviin proteiineihin.



Pyritkö aina syömään terveellisen aamiaisen?

Pekoni, kinkku ja makkarat

Käsitellyissä lihatuotteissa on paljon nitraattia, mikä yhdistetään usein riskiin sairastua peräsuolen syöpään. Nitraattien välttäminen on tärkein tekijä, jos haluat vähentää syöpäriskiäsi.

Sokeroidut murot

Jotkut murot ovat täynnä hiilihydraatteja ja sokeria. Kun syöt niitä, verensokerisi nousee nopeasti ja nälkä tulee takaisin nopeammin kuin uskot. Jos haluat syödä muroja, valitse proteiini- ja kuitupitoinen vaihtoehto. Lisäämällä terveellisempiin muroihin esimerkiksi siemeniä tai pähkinöitä saat aamiaisestasi paljon proteiinia.

Murot ovat täynnä piilosokeria. Niistä kannattaa valita kuitu- ja proteiinipitoinen vaihtoehto.

Pakatut pannukakut ja keinotekoinen vaahterasiirappi

Luonnon vaahterasiirappi toimii hyvänä makeuttajana, mutta kaupan valmisteet ovat täynnä erilaisia keinotekoisia makeuttajia, mitkä ovat haitaksi terveydelle. Kaupan pakatut pannukakut ovat täynnä säilöntäaineita ja keinotekoisia aromeja, eikä valtava valkoisen jauhon määrä ole terveellistä.

Leivonnaiset ja donitsit

Erilaisissa leivoksissa ei ole pelkästään vaaleaa jauhoa, vaan myös valtava määrä sokeria. Sokeri on huonoin mahdollinen polttoaine aamulla, koska se nostaa sokerin hyvin nopeasti ja laskee sen myös nopeasti alas. Sokeri tekee sinut siis nopeasti nälkäiseksi, mutta sen liiallinen käyttö myös lisää riskiä sairastua diabetekseen.

Valmiit aamiaisleivät

Kaupasta ostettuja valmiita aamiaisleipiä voi luulla terveelliseksi aamiaisvaihtoehdoksi, mutta ne on usein pakattu täyteen säilöntäaineita ja suolaa. Tee leipäsi siis itse kaupasta ostettujen sijaan.

Muffinssit on hyvä unohtaa aamiaisella.

Kevyt jogurtit

Kevyt jogurteissa ei ole usein paljoa kaloreita, mutta ne ovat täynnä terveydelle haitallisia keinotekoisia makeutusaineita ja kemikaalejA

Muffinssit ovat kaloripitoisin aamiaisvaihtoehto. Muffinssit ovat hyvin epäterveellisiä, sillä niissä on kaikkea mitä ei aamiaisella tai muutenkaan pitäisi syödä - vaaleaa jauhoa, huonoja rasvoja ja paljon sokeria.

Lähde: Fitnea