keskiviikko 19. helmikuuta 2014

SUOMEN HYVÄ PÄIVÄ

KULTAA JA HOPEAA TULI
Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen juhlivat parisprintin hopeaansa villisti. (KARI KUUKKA)
Päinvastoin, 35-vuotias hiihtäjä suunnittelee uran jatkuvan aina vuonna 2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa pidettäviin seuraaviin talviolympialaisiin.
- Minun olympiahistoriani parhaat olympialaiset ovat menossa. On ollut superkivaa. Tällaista kun se olisi aina, mutta toisaalta, eihän se nyt tuntuisi näin kivalta, jos ei olisi ollut välillä vähän heikompaa, Saarinen totesi.
Kerttu Niskasen kanssa Sotshissa hiihdetty pariviestin hopea oli Saariselle jo uran viides olympiamitali. Plakkarissa on kolme pronssia ja kaksi hopeaa, joista Vancouverista tullut pronssi on ainoa henkilökohtainen mitali.
Sotshissa Saarinen hiihtää yhteensä viisi kisaa, sillä hän aikoo startata myös lauantaina vapaan hiihtotavan 30 kilometrille.
- Ei olisi uskonut, että odotan näin innolla vapaan kolmeakymppiä.
KULTAA! Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen iloitsivat Ylen haastattelussa tuoreina olympiavoittajina.
Ihan kaikki tunteet eivät kuitenkaan päässeet valloilleen. Kisan jury tutkii tilannetta, jossa saksalaishiihtäjä kaatui loppulaskussa Jauhojärven takana.

- Ei tämä elämäni hiihto ollut, mutta viimeiseen mahdolliseen paikkaan tällainen hiihto tuli. Eiköhän se ole meikäläisen olympiaura tässä, Jauhojärvi sanoi Ylelle.

- Monta kertaa tätä on koitettu, mutta nyt se tuli. On vähän sellainen puolivillainen olo, Jauhojärvi naurahti.

Iivo Niskanen kertoi huutaneensa maalialueella kurkku suorana, kun Jauhojärvi liukui loppusuoralle.

- Koko ääni oli pelissä! Mustilla oli hyvä meno, tämä oli hyvä rata meille, Niskanen sanoi.

Jauhojärvi sanoi, ettei olympiavoitto muuta häntä ihmisenä mitenkään.

- Ihmisten silmissä olen nyt olympiavoittaja, mutta muuten ihan sama mies kuin ennenkin.

Häneltä kysyttiin myös kaatumisesta.

- Sisäkurvista menin eteen, olisi voinut kaveri siinä pystyssäkin pysyä. Ei siinä mitään.

yn_sotshi2014_jaakiekko

Ruotsalaistoimittaja nöyrtyi - "Anteeksi, aliarvioin Suomen"

Julkaistu: 19.2.2014 17:26
Turnauksen alussa suomalaisten hampaisiin joutunut ruotsalaistoimittaja Magnus Nyström nöyrtyi Leijonien Venäjä-voiton jälkeen.
Expressenin jääkiekkotoimittaja Magnus Nyström kirjoitti Suomen avausottelun jälkeen, ettei sinivalkoisilla ole asiaa mitalipeleihin.

Keskiviikkona kellossa oli eri ääni. Suomi kaatoi sitoutuneen joukkuepelin ansiosta Venäjän maalein 3-1 ja eteni perjantain välieriin Ruotsia vastaan.

- Anteeksi, aliarvioin Suomen, Nyström otsikoi kirjoituksensa.

Ruotsalaistoimittaja hehkutti erityisesti maalivahti Tuukka Raskia, joka tylsytti Venäjän supertähdet. Myös Teemu Selänne ja Mikael Granlund saivat kehuja.

- Ennen kaikkea Suomella on viisas pelitapa, jota pelaajat noudattavat tunnollisesti. On vaikuttavaa nähdä kuinka sitoutuneesti pelaajat tukevat toisiaan. Suomi on kovin mahdollinen vastus Ruotsille, Nyström kirjoitti.