lauantai 22. helmikuuta 2014

Pronssia tuli sittekin

Jääkiekko Teemu Selänne oli kahdella maalillaan Leijonien sankari olympialaisten pronssiottelussa.
Leijonien olympiaturnaus sai riemukkaan päätöksen, kun USA kaatui pronssiottelussa maalein 5-0. Ottelun hahmo oli kaksi maalia viimeistellyt Teemu Selänne. Selänne aloitti maalinteon toisessa erässä ja teki ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

Toisella maalillaan Leijonien kapteeni vei Suomen jo ratkaisevaan neljän maalin johtoon. Suomen ykköspuolustaja Olli Määttä kruunasi hienon turnauksensa iskemällä Leijonien viidennen maalin.

Samalla Leijonat varmisti Suomelle olympialaisten viidennen mitalin. Aiemmin Suomella oli yksi kulta ja kolme hopeamitalia.

USA sinnitteli mukana pelissä kolmannen erän alkuun asti, mutta Leijonien tappavan tehokas viimeistely lannisti jenkit. Turhautuminen näkyi lukuisten jäähyjen muodossa, joista Suomi rankaisi.

21.27 1-0 Teemu Selänne (Mikael Granlund, Lauri Korpikoski)
21.38 2-0 Jussi Jokinen (Jori Lehterä, Petri Kontiola)
46.10 3-0 Juuso Hietanen (Tuomo Ruutu, Sami Lepistö)
49.06 4-0 Selänne (Granlund, Korpikoski)
53.09 5-0 Olli Määttä (Lehterä, Jussi Jokinen)