maanantai 3. helmikuuta 2014

Tinnitys



Terveys Brittijärjestö varoittaa äänekkäiden bileiltojen vaikutuksesta kuuloon ja simuloi, miltä tinnitus kuulostaa.
Brittien kuulovammaliiton Action On Hearing Lossin tekemän kyselyn vastaajista jopa kaksi kolmasosaa kärsii tinnituksesta meluisan bileillan jälkeen.

Britanniassa vietetään parhaillaan tinnitusviikkoa, ja järjestö on halunnut tempauksella nostaa esiin mm. meluisien bileiltojen vaikutuksen kuuloon. Toiseksi tinnituksen riskitekijäksi paljastui musiikin kuuntelu liian kovalla omista laitteista.

Suomen Tinnitusyhdistyksen mukaan tinnituksella tarkoitetaan korvien soimista, joka ei johdu ulkoisesta ääniaistimuksesta. Yhdistyksen sivuilla arvioidaan eriasteisesta tinnituksesta kärsiviä ihmisiä olevan Suomessa yli 500 000. Usein tinnitus on vain hetkellistä, mutta osalla ihmisistä tinnitusääni on jatkuvaa.

Tinnitus voi liittyä johonkin sairauteen tai hetkelliseen kuulonmenetykseen, mutta sitä voi ajoittain aiheuttaa myös stressi tai esimerkiksi lääkityksen muuttaminen.

Action On Hearing Loss -järjestön sivuilla on luotu keinotekoisesti erilaisia tinnitusääniä. Voit kuunnella erilaisia tinnitusääniä täältä.

Kampanjasta kertoi tänään sivuillaan BBC.