maanantai 14. lokakuuta 2013

Nainen kirjasi varkaudet

Espoon poliisi ratkaisi syyskuussa suuren varkausvyyhdin, jonka tekijänä on kirkkonummelainen nainen. Tapaus vietiin syyteharkintaa viime viikolla, ja naista odottaa syytteet lukuisista varkauksista.

Nainen varasti kolmen vuoden ajan tavaraa noin kymmenestä päivittäistavarakaupasta Raaseporissa ja Espoossa. Kotietsinnässä hänen kodistaan löytyi muun muassa vaatteita, laukkuja ja kenkiä. Erityisesti muumituotteet olivat varkaalle mieluisia.

Varastettua tavaraa oli naisen asunnossa ja hänen hallitsemissaan tiloissa yli 10 000 euron edestä.

- Hän oli myynyt tavaraa eteenpäin erilaisissa netin myyntipalveluissa, joten varastetun tavaran kokonaisarvoa on vaikea arvioida, kertoo komisario Jyrki Kallio Länsi-Uudenmaan poliisista.

Nainen oli ehtinyt tehdä anastuksia 200-300 kappaletta. Varastetun tavaran lisäksi kotietsinnässä löytyi päiväkirja, johon nainen oli päivännyt kaikki rikoksensa.


- Päiväkirjassa luki, mitä oli varastettu ja mistä. Päiväkirjasta oli luonnollisesti hyötyä tutkinnan kannalta, Kallio sanoo.

Varkaan jäljille päästiin, kun hän jäi anastuksesta kiinni raaseporilaisessa marketissa. Nainen teki ostoksia luottokortilla, joka paljasti hänen henkilöllisyytensä.

Kallion mukaan naisen toiminta vaikuttaa hyvin systemaattiselta.

- Nainen kertoi, että hänellä oli tarve varastaa ja taloudellinen hyöty on ollut selkeä intressi myös, Kallio sanoo.
MAARIT NYKÄNEN
maarit.nykanen@ilmedia.fi