lauantai 5. lokakuuta 2013

Pokerimies suomesta

Pokeri Suomen ykköspokerinpelaajat Joni Jouhkimainen ja Patrik Antonius jahtaavat satoja tuhansia euroja Lontoossa
Saksalainen Johannes Strassmann johtaa ylivoimaisesti Lontoossa pelattavaa high roller-turnausta, kun 37 pelaajaa palaa tänään ratkomaan kahdeksan hengen finaalipöytää. Suomalaisista Joni Jouhkimainen ja Patrik Antonius pelaavat turnauksessa.

Suomen tämän hetken ykkösturnauspelaaja Jouhkimainen on eilisen pelipäivän jälkeen sijalla 33. Antonius hyödynsi myöhäistä sisäänostoa ja aloittaa turnauksen vasta tänään. Monacossa asuva Antonius on Suomen tilastoykkönen turnausrahastuksissa.

Turnausta johtava Strassmann on kokenut pokeriammattilainen, joka vaihtoi ammattimaisen Starcraft-tietokonepelin pelaamisen pokeriin seitsemän vuotta sitten. Hän on rahastanut lähes miljoona euroa liveturnauksista, mutta ei ole urallaan voittanut isoa turnausta. Lähimmäksi hän pääsi kolme vuotta sitten, kun saksalainen sijoittui kolmanneksi EPT Snowfestin pääturnauksessa.

28-vuotias Strassmann on viime vuosina keskittynyt myös pokeriopetukseen. Hänen valmennettaviaan ovat olleet muun muassa entinen tennistähti Boris Becker ja vuoden 2011 pokerin maailmanmestari Pius Heinz, joka haki tukea Strassmannilta ennen mestaruuden ratkaisutta finaalipöytää.