keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kalja miten nyt?


Onko tapanasi tissutella tuopillinen tai muutama iltaisin television ääressä? Kannattaa miettiä uudelleen, sillä Everydayhealth-sivusto listasi viisi huolestuttavaa faktaa suositusta ohrapirtelöstä.

1. Arsenikki

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan oluensuodatusprosessista johtuen olueen jää kaksin- tai jopa nelinkertainen määrä arsenikkia juomaveden turvallisuusrajoihin nähden.

2. Keuhkosyöpäriski

Yli kolme alkoholitonta olutta päivässä juovien riski keuhkosyöpään on 30 prosenttia suurempi kuin oluesta kieltäytyvillä. Yli kolme tavallista olutta päivässä juovien riski puolestaan on jopa 70 prosenttia suurempi.

3. Ongelmia yhteiskunnalle

Myös henkinen puoli järkkyy. Alkoholiriippuvuuteen yhdistetty käytös on Britannian kriminaalitutkimuskeskuksen mukaan lähes kolme kertaa haitallisempaa perheille, ystäville ja yhteiskunnalle kuin kokaiinin tai tupakan käyttöön liittyvä käytös.

4. Useita vaaroja

Yhdysvaltalaisnuorten jatkuvasta alkoholinjuonnista johtuen nuorille sattuu vuosittain 696 000 pahoinpitelyä, 599 000 loukkaantumista, 97 000 seksuaalista hyväksikäyttöä sekä 1 825 kuolemaa.



Oluen ja muun alkoholin nauttiminen on yhdistetty myös laajaan kirjoon sikiön terveyshäiriöitä, miesten insuliinin sietokykyyn sekä teini-ikäisten muistihäiriöihin.