torstai 21. marraskuuta 2013

Suomessa voi ihailla revontulia

Suomi on yksi parhaista paikoista ihailla revontulia, hehkuttaa CNN. (COLOURBOX.COM)

Suomi kerää kehuja amerikkalaiskanava CNN:n tuoreessa listauksessa, jossa on esitelty maailman parhaita paikkoja revontulibongaukseen.

Yhdeksän kohdan listalle on yltänyt jopa kaksi suomalaista kohdetta.

Ensimmäinen näistä on lähellä Venäjän rajaa sijaitseva Paatsjoki, jossa CNN:n mukaan kannattaa suunnata Inarinjärven rannalle Nellimin kylään.

Matkatoimistoyrittäjä Alistair McLean kuvailee kanavalle revontulinäkymiä Paatsjoen sillalta "verrattomiksi". CNN siteeraa myös oppaanakin työskentelevän valokuvaaja Markku Inkilän Aurora Zone -blogia, jonka mukaan alueella pääsee todistamaan revontulia 90 prosentin todennäköisyydellä.

CNN:n hehkuttaa niin ikään Muonion ja Kilpisjärven alueita, jotka tarjoavat revontulien lisäksi muun muassa moottorikelkka- ja koiravaljakkosafareita.

- Toisinaan koirat alkavat ulvoa, kun revontulet tulevat näkyviin, tunnelmoi McLean.



Pohjoismaista listalle ylsivät myös Norjan Tromsø, Islannin Jökulsárlón sekä Ruotsin Abisko.

Niin ikään Grönlannin Kangerlussuaq keräsi kehuja. Amerikan mantereella parhaat paikat löytyvät puolestaan Alaskan Fairbanksista ja Kanadan Yellowknifestä. Hieman eksoottisempaa ympäristöä haikailevalle suositellaan eteläistä pallonpuolisko, esimerkiksi Uutta-Seelantia, Australiaa tai Etelä-Afrikkaa.
KALLE JOKINEN
kalle.jokinen@ilmedia.fi