sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Näin pieni määrä liikuntaa pidentää elämää


Jo näin pieni määrä liikuntaa pidentää elämää

Sunnuntai 18.1.2015 klo 08.40
Tuoreen tutkimuksen mukaan liikkumattomuus tappaa, mutta elämää voi pidentää vähäiselläkin määrällä.
Säännöllisestä reippailusta voi onnitella itseään.
Säännöllisestä reippailusta voi onnitella itseään. (COLOURBOX)
Asiasta kertovan Wemd.com:n mukaan jopa päivittäinen 20 minuutin kävely voi ehkäistä terveysriskejä. Tuoreen brittitutkimuksen mukaan jo näin vähäinen liikunta vähentää ennenaikaisen kuoleman riskiä 30 prosentilla.
- Liikunnan pienelläkin lisäämisellä henkilöille, jotka eivät ole juurikaan liikkuneet on valtava merkitys, Cambridgen yliopiston tutkija Ulf Ekelund sanoo haastattelussa.
Liikkumattomuus todettiin hyvin riskialttiiksi elämäntavaksi.
Liikunnan yleinen lisääminen länsimaissa vähentäisi myös yhä kasvavaa ylipaino-ongelmaa. Ulf Ekelundin tutkijaryhmän mukaan Euroopassa noin yhdeksästä miljoonasta kuolemasta yli 300 000 on yhteydessä ylipainoon.
- Ennusteemme mukaan liikunnan vähentäminen entisestään voisi lisätä kuolemantapauksia jopa kaksi kertaa enemmän kuin ylipaino, Ekelund toteaa.
Laajassa, 12 vuotta kestäneessä tutkimuksessa analysoitiin 334 000 naisen ja miehen tietoja. Tutkimuksessa mitattiin testihenkilöiden painoa, pituutta sekä tietoja liikunnan määristä.

Eroon kuorsauksesta Heti
Nukkulalla kuorsaaminen loppuu kuin seinään. Tutustu heti!
www.nukkula.fi
Lihaperunasoselaatikko ohje
Maista ja ihastu. Näin valmistat liha-perunasoselaatikon.
hookoo.fi/liha-perunasoselaatikko
Tutkimus antoi myös konkreettisen ohjeen. Ennenaikaisen kuoleman riskiä voi pienentää 30 prosenttia, jos päivittäinen liikuntasuoritus polttaa 90-100 kaloria. Tulokset olivat tehokkaampia normaalipainoisilla, mutta vaikuttivat positiivisesti myös ylipainoisiin.
Tutkimus julkaistiin keskiviikkona American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.
Lähde: webmd.com
JOSEFIINA BARAKA
@ILMEDIA.FI