lauantai 23. toukokuuta 2015

Eroon vatsamakkaroista

7 tapaa päästä eroon jenkkakahvoista

Lauantai 23.5.2015 klo 21.37

  
Jenkkakahvat ovat monelle tuttu ongelma.
Kyllä, ne voivat lähteä!
Kyllä, ne voivat lähteä! (MOSTPHOTOS)
Health.com listaa vinkkejä, joilla niistä voi päästä eroon. Näillä konsteilla sen pitäisi olla mahdollista!
1. Harrasta liikuntaa
Sykettä kohottava aerobinen liikunta tehostaa rasvanpolttoa koko kehossa. Jo muutama reipas puolen tunnin lenkki viikossa on hyväksi. Muista myös lihaskuntoharjoittelu, sillä se auttaa vahvistamaan ja muokkaamaan keskivartaloa.
2. Nuku riittävästi
Univaje lihottaa ja vaikeuttaa laihtumista. Jos keho ei saa riittävästi lepoa, alkaa se tuottaa stressihormoneja jotka lisäävät ruokahalua.
3. Syö hyviä rasvoja
Kyllä, on syötävä rasvaa päästäkseen eroon rasvasta. Esimerkiksi avokadojen, rasvaisen kalan ja pähkinöiden rasvat ovat terveellisiä ja pitävät olon kylläisenä pidempään.
4. Karsi sokeria
Vaikka jättäisitkin makeiset ja herkut syömättä, kertyy sokeria silti salakavalasti monista lähteistä. Entä jos vaihtaisitkin sokeroidun kahvin makeutusaineella makeutettuun tai kokonaan makeuttamattomaan? Tai jättäisit sokeroidut jogurtit syömättä?
5. Juo vettä
Tai pikemminkin vaihda limsat ja sokeroidut mehut veteen.
6. Pidä stressi kurissa
Stressi saa helposti syömään liikaa. Kaikkia stressinlähteitä ei pysty karsimaan elämästi, mutta kannattaa opetella lohtusyömistä terveellisempiä keinoja stressinhallintaan. Kokeile kävelylenkkejä, joogaa ja meditointia tai vaikkapa ihanaa vaahtokylpyä.
7. Lisää arkiaktiivisuutta
Vaihda hissi portaisiin ja hoida lyhyet asiointireissut jalan. Kaikki keinot, joilla lisäät liikuntaa arkeen, ovat hyväksi.
MARIANNE ZITTING
T
Klikkaa T, jos artikkeli on mielestäsi tärkeä?