tiistai 5. toukokuuta 2015

Mökki

Nyt saa unelmamökin kohtuuhinnalla

Tiistai 5.5.2015 klo 16.58

  
Omasta kesämökistä haaveilevilla on tällä hetkellä hyvät mahdollisuudet löytää mieluisa kohde tai peräti unelmamökki kohtuurahalla.
Mikkelin Ristiinassa myynnissä oleva kesähuvila sijaitsee Saimaan rannalla. Kohteesta pyydetään 285 000 euroa.
Mikkelin Ristiinassa myynnissä oleva kesähuvila sijaitsee Saimaan rannalla. Kohteesta pyydetään 285 000 euroa.

OTA KANTAA

Omistatko kesämökin?

53%
47%
Ääniä 711

KESKUSTELE

ERIKOISLEHTI

Kesämökki-lehti myyntipisteissä
Tänään ilmestynyt Kesämökki-erikoislehti avaa kesä- ja mökkikauden. IL-Median julkaisemassa erikoislehdessä on asiaa niin mökin ostajille, sisustajille, rakentajille kuin viherpeukaloillekin. Kesämökki-lehti myydään yhdessä Iltalehden kanssa hintaan
3,90 + Iltalehden hinta.
Kohteita on reilusti myynnissä, sillä kesämökki on monessa perheessä ensimmäinen kiinteä omaisuus, josta luovutaan esimerkiksi työttömyyden iskiessä.
Toisaalta ostajat metsästävät nyt aikaisempaa enemmän halvempia perusmökkejä.
- Kuluttajat ovat edelleen varovaisia asuntokaupoilla, kuten myös mökkikaupoilla, vahvistaa Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Seppo Hämäläinen ja jatkaa:
- Mökkimarkkinoilla pitkään näkynyt trendi on hieman muuttunut. Enää ei välttämättä etsitä pelkästään hyvällä paikalla sijaitsevaa hyväkuntoista kohdetta. Moni hyväksyy taloudelliset realiteetit ja tyytyy heikompaankin tasoon, Hämäläinen jatkaa.
Mikkelin Kiinteistömaailman yrittäjä Pertti Oravaennustaa, ettei tuleva kesä ole mökkimarkkinoilla ainakaan edellistä huonompi.
- Ostopainetta voi olla enemmän, koska takana on pari hiljaisempaa kesää.
Hinnanlasku nähty
Heikentynyt taloudellinen tilanne on saanut myyjät varpailleen. Hämäläisen mukaan harva myy mökkiään siksi, että haluaisi rahat mahdollisimman nopeasti tilille.
- Odotetaan suosiolla parempia myyntiaikoja, jos se vain suinkin on mahdollista.
Jos mieluinen mökki löytyy, ostajan ei kuitenkaan kannata odottaa hinnan rajua putoamista. Mökkien hinnoissa ei ole enää ilmaa samaan tapaan kuin takavuosina. Välittäjän mukaan myös suurin hinnanlasku on nyt nähty.
- Nyt ollaan normaalimmalla tasolla. Näköpiirissä ei ole suuria muutoksia hintatasoon. Olemme myös päässeet eroon venäläisten ostajien aiheuttamasta hintapaineesta, Pertti Orava sanoo.
Haussa ankeat olot
Oravan alueella Etelä-Savossa myytiin viime kesänä eniten noin 150 000 euron hintaisia kohteita.
- Nykyisin osa ostajista hakee muuta kuin normaalimökkejä, jopa hieman ankeita oloja.
Toivelistalla on yleensä laadukas vesistö ja se, että naapurit eivät olisi aivan huutoetäisyydellä. Tosin pelkästään hyvän vesistön äärellä sijaitsevaa kohdetta etsivä voi pettyä nopeasti.
Google-mainokset
Ilmaista Maitoa - Arla®
Arlan® Maitoauto Tarjoaa Ilmaista Maitoa Oulussa 6.5. Lue lisää.
www.arla.fi/maitoauto/Oulu
Naisten vaatteet XL-XXXXL
Netin valikoima yhdessä paikassa. Löydä helpoin tapa tilata netistä!
shopalike.fi/Naiset/Vaatteet/XXL
- Hyviä rantapaikkoja on myynnissä varsin rajallinen määrä, Orava muistuttaa.
Vaatimatonta kohdetta etsivänkin kannattaa varmistaa, ettei osta sikaa säkissä. Oravan mukaan mökeille ei yleensä tehdä kuntotarkastusta.
- Yllätyksiä tulee harvoin. Jos mökissä on ollut esimerkiksi vesivahinko, se kyllä tulee ilmi. Jos myytävä kohde on vanha lautamökki, ostaja voi jo varautua siihen, että mökki pitää remontoida.
PAULI REINIKAINEN
T
Klikkaa T, jos artikkeli on mielestäsi tärkeä?