perjantai 8. toukokuuta 2015

Kakku äidille

RAAKA-AINEET

  • 1 kpl neljän munan tumma kakkupohja
  •  Täytteeksi
  • 2 prk Kondensoitu maito
  •  karpaloita
  •  KUORRUTUS
  • 200 g Fazerin sininen
  • 1 dl Valio Vispiä
  •  Pursotukset
  • 2 prk Flora vispiä
  •  koristeet
  •  oman maun mukaan

Toffeekarpalokakku

Keitä kondensoitua maitoa 3h pari päivää aikaisemmin, niin itse kakun tekeminen ei ole niin aikaa viepää.
Kostuta kakkupohjat vaniljamaidolla ja täytä kakku edellisenä päivänä tarjoilusta. Jätä makuuntumaan jääkaappiin yön yli.
Sulata suklaa mikron sulatusteholla ja lisää sula suklaa kattilassa lämmitettyyn reilusti kädenlämpöiseen kermaan. Sekoittele yhteen ja jäähdyttele suklaaseos paksummaksi. Kaada jääkaappikylmän kakun päälle, levitä tasaiseksi lastalla ja laita kerman vaahdotuksen ajaksi jääkaappiin jäähtymään. Pursotukset kannattaa tehdä vasta, kun suklaa on jäähtynyt!
Vaahdota kerma, pursottele mieleisesi kuviot kakkuun ja koristele. Sitten vaan nauttimaan!
HUOM! Jos karpalot tuntuvat liian kirpeiltä omaan makuun, voit käyttää myös vadelmaa!