perjantai 28. lokakuuta 2016


Aiotko hyödyntää vanhan lain porsaanreiän? Viimeiset mahdolliset päivät käsillä nyt – koskee kaikkia ennen 19.1.2013 myönnettyjä ajokortteja



LAKIUUDISTUS 
Ajokortin voimassaoloajat muuttuvat 1.11.2016 alkaen. Hukkuneen ajokortin voi korvata vielä muutaman päivän ajan vanhan säännön mukaan.
Ensi kuun alusta saakka ajokortti myönnetään vain viideksi tai viideksitoista vuodeksi kerrallaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos kortti joudutaan esimerkiksi varkauden tai nimenmuutoksen vuoksi uusimaan, ei se olekaan enää välttämättä voimassa siihen asti mitä kortissa alkujaan on lukenut.

Vielä tällä viikolla uuden kortin hävitetyn tilalle voi hankkia vanhalla säännöllä, jonka puitteissa kaksoiskappaleet ovat voimassa joko 18.1.2033 tai haltijan 70-vuotissyntymäpäivään asti.

Jatkossa uusi kortti on ajokorttiluokasta riippuen voimassa 5 tai 15 vuotta kortin myöntämispäivästä lukien. Kun kortin haltija täyttää 68 vuotta, on kortti voimassa enintään 2 vuotta kerrallaan.

Muutos kosketaa kaikkia ennen päivämäärää 19.1.2013 hankittuja ajo-oikeuksia. Kaikkien nykyisten kortinhaltijoiden voimassa olevat ajokortit vanhenevat näin ollen viimeistään vuonna 2033, myös korttiin mahdollisesti merkitystä paljonkin kauemmas ulottuvasta päivämäärästä huolimatta.