sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Rahat vähissä? Seitsemän huippuhalpaa matkailumaata

Perjantai 21.10.2016 klo 07.00
 
  
Tunnelma hyvänkin lomamatkan jälkeen latistuu varmasti, jos siitä seuraa läjä yllättäviä luottokorttilaskuja.
  • Kaakkois-Aasiasta löytyy monia halpoja matkailumaita.
  • Edullisia kohteita on myös Euroopassa, kuten esimerkiksi Bulgaria ja Albania.
News.com esittelee maita, joissa matkaavan ei tarvitse pelätä luottorajan ylitystä. Näissä kohteissa asuminen, ulkona syöminen sekä mielenkiintoisissa paikoissa käyminen on halpaa - suurimman loven lomabudjettiin tekevätkin lentoliput. Perillä sitten pärjää vähällä.
1. Intia
Intian Goa on edullinen rantakohde.
Intian Goa on edullinen rantakohde. (ALL OVER PRESS)
Intia on jo pitkään ollut reppureissaajien suosima maa. Lennot sinne eivät ehkä ole aivan halvimmasta päästä, mutta itse kohteessa selviää hyvinkin pienellä budjetilla. Goa on upea ja edullinen rantakohde, mutta myös esimerkiksi Pohjois-Intian Darjeelingin vuoret ovat näkemisen arvoiset. Joogasta ja meditoimisesta innostuneet löytävät Intiasta korkealaatuista opetusta pikkurahalla.
2. Bolivia
Bolivian luonto on omalaatuisen kaunista.
Bolivian luonto on omalaatuisen kaunista. (ALL OVER PRESS)
Etelä-Amerikan edullisimpia matkailumaita on Bolivia. Turistille se tarjoaa muun muassa upeita luonnonnähtävyyksiä, kuten Salar de Uyunin suolakentät. Maan pääkaupunki La Paz taas sopii urbaanimman ympäristön ystäville. Ulkona syöminen ja hostelleissa majoittuminen on halpaa, ja museoihin pääsee pikkurahalla.
3. Kambodža
Angkorin kuulu temppelialue.
Angkorin kuulu temppelialue. (ALL OVER PRESS)
Kaakkois-Aasian Kambodža soveltuu mainiosti elämysmatkailijoille. Turismi ja palvelut ovat vielä kehitysvaiheessa, mutta toisaalta pienelläkin rahalla saa paljon. Maan kuuluisin nähtävyys, Unescon maailmanperintölistalla oleva Angkorin temppelialue on näkemisen arvoinen, ja sen pääsyliput lienevät matkan kallein hankinta. Päivän lipun saa kuitenkin alle 20 eurolla.
4. Bulgaria
Bulgariassa voi myös kaupunkilomailla. Sofia on kiehtova suurkaupunki.
Bulgariassa voi myös kaupunkilomailla. Sofia on kiehtova suurkaupunki. (ALL OVER PRESS)
Euroopan lomamaista edullisimpiin kuuluu Bulgaria, jossa on tarjolla niin kiinnostavia kaupunkikohteita kuin rantalomailuakin. Esimerkiksi Mustanmeren rannalla sijaitsevat Kultahietikko ja Sunny Beach ovat suomalaisillekin tuttuja, varsin kohtuuhintaisia lomakohteita. Myös maan pääkaupunki Sofia on tutustumisen arvoinen kohde, eikä senkään hintataso huimaa päätä.
5. Vietnam
Cua Dain ranta Vietnamin Hoi Anissa oli kansainvälisen vertailun halvin.
Cua Dain ranta Vietnamin Hoi Anissa oli kansainvälisen vertailun halvin. (ALL OVER PRESS)
Vietnamin suosio matkailumaana kasvaa kohisten. Hintataso ei kuitenkaan ole noussut samaa tahtia. Matkailusivusto TravelBird vertaili hiljattain 250 eri rantalomakohteen hintatasoa, ja otti huomioon muun muassa oluen, jäätelön ja lounaiden hinnat. Vertailussa halvimmaksi osoittautui VietnaminHoi An.
6. Albania
Albanian kauniita maisemia.
Albanian kauniita maisemia. (ALL OVER PRESS)
Kreikan naapurissa sijaitseva Albania on vielä matkailukohteena tuntemattomampi. Maassa on kuitenkin paljon nähtävää, ja sen hintataso on halpa. Albaniasta löytyy kauniita merenrantakohteita sekä vuoristomaisemia, ja pääkaupunki Tirana kuhisee elämää. News.com vertaa Albanian rannikkoa 50 vuoden takaiseen Espanjaan.
7. Laos
Vientianessa matkailija ei tarvitse paksua lompakkoa.
Vientianessa matkailija ei tarvitse paksua lompakkoa. (ALL OVER PRESS)
Supersuositun Thaimaan naapurissa sijaitseva Laos ei ainakaan vielä ole suurten turistimassojen suosiossa. Tuoreen vertailun mukaan sen pääkaupungissa Vientianessa pärjää kuitenkin koko päivän 15 euron budjetilla. Summa kattaa hostel-majoituksen, kolme ateriaa, kolme olutta ja useita matkoja julkisilla liikennevälineillä.
MARIANNE ZITTING