maanantai 30. toukokuuta 2016

Sunnuntain ylellinen munakas - lorauta kermaa

Sunnuntai 22.5.2016 klo 08.23
 
  
Herkkusienet antavat aamiaismunakkaaseen kivan lisän.
Hauska vinkki on paistaa jokaiselle ruokailijalla oma munakas pienellä pannulla.
Hauska vinkki on paistaa jokaiselle ruokailijalla oma munakas pienellä pannulla.(MERVI NESTE)
Sienimunakas
200 g tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
1 tomaatti
1 rkl voita
0,5 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
4 munaa
1 dl ruokakermaa
2 rkl persiljaa hienonnettuna tai basilikan lehtiä
1. Pilko sienet. Hienonna sipuli. Kuutioi tomaatti. Kuumenna rasva paistinpannulla. Lisää sienet ja sipuli. Paista, kunnes sienten neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita kerma munien joukkoon ja kaada seos pannulle sienten päälle. Lisää joukkoon tomaattikuutiot. Vedä hyytyvää munakasseosta puuhaarukalla pannun pohjaa pitkin, kunnes munakas on hyytynyt. Vähennä hyydyttämisen aikana lämpöä. Suolaa munakas kevyesti. Koristele valmis munakas persiljalla tai basilikalla.