keskiviikko 31. elokuuta 2016

Kiinassa avattiin jättimäinen lasisilta - turistimassat vyöryivät ihmettelemään näkyä

Keskiviikko 24.8.2016 klo 17.42
 
  
Lasisilta avattiin viime viikonloppuna yleisölle. Tuhannat jonottivat päästääkseen kävelemään 300 metriä syvän rotkon ylle.
  • Kiinan Hunan maankunnassa sijaitsevaan Zhangjiajien kansallispuistoon avattiin jättimäinen lasisilta.
  • Viime viikonloppuna silta avattiin julkiseen käyttöön ensimmäistä kertaa.
  • Vuorokaudessa sillalle pääsee vain 8000 ihmistä yhteensä. Avajaisssa oli tuhansia ihmisiä ja jotkut odottivat pääsyä ensimmäisinä sillalle jopa yön yli.

Korkeanpaikankammoinen ei ehkä uskaltaisi astella tällä sillalla. Kiinassa Hunan maankunnassa Zhangjiajien kansallispuistossa avattiin näyttävä lasinen riippusilta. Kanjonin ylle rakennettu silta yhdistää kaksi korkeaa vuorta, joiden välissä on noin 300 metriä syvä rotko. Uuden sillan uskotaan olevan maailman korkeimmalla oleva ja pisin lasipohjainen silta.
Silta avattiin viime viikonloppuna yleisölle. Monet ihmiset jonottivat avajaisia jopa yön yli päästäkseen ensimmäisenä sillalle. Daily Mailin mukaan päivän kuluessa turisteja oli tuhansia ja välillä kerralla niin paljon, että lasisen pohjan läpi oli mahdoton nähdä alas rotkoon. Zhangjiajien kansallispuiston alue on kuuluisa muun muassa siitä, että se on inspiroinut Avatar-elokuvien tekijöitä.
Pituutta sillalla on 430 metriä ja leveyttä kuusi metriä. Siltaan on käytetty 99 erillistä lasipaneelia. Silta kestää samaan aikaan noin 800 ihmisen painon. Sillan on suunnitellut israelilainen arkkitehti Haim Dotan. Hurjapäät voivat tehdä alueella benjihypyn tai liukua jännittävällä köysiradalla.






ANNABELLA KIVINIEMI
annabella.kiviniemi@iltalehti.fi
KUVAT: AOP

ILMOITUS