lauantai 9. helmikuuta 2013

Hotelleja erilaisia


Kalifornian viranomaiset etsivät keinoa puuttua äitiyshotellien toimintaan.

Lapselle halutaan yhdysvaltain kansalaisuus monista eri syistä. (COLOURBOX)

Kahdeksan raskaana olevaa aasialaisen näköistä naista ylittää yhtä aikaa suojatietä. Läheisessä kaupassa noin kymmenen aasialaisnaista katselee vauvanvaatteita.

Los Angelesin lähiöissä kukoistaa uudenlainen bisnes: äitiyshotellit aasialaisnaisille.

Ilmiötä ei voi olla huomaamatta erityisesti Hacienda Heightsin ja Rowland Heightsin alueilla Los Angelesissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Pääosin kiinalaiset ja taiwanilaiset naiset matkustavat Kaliforniaan synnyttämään saadakseen lapselleen automaattisesti Yhdysvaltojen kansalaisuuden ja passin.

Ilmiössä ei ole mitään laitonta, koska Yhdysvaltojen lain mukaan maassa syntyvä lapsi sai aina automaattisesti kansalaisuuden vanhempien kansalaisstatuksesta riippumatta.

Viranomaiset ovat kuitenkin huolissaan nopeasti kasvavasta bisneksestä. Joulukuun jälkeen he ovat vastaanottaneet aiheesta 64 valitusta.

Tarkastajat vierailivat 16:ssa raskaana oleville naisille tarkoitetussa majapaikassa ja huomasivat, että viisi niistä oli kiinalaisille ja taiwanilaisille naisille tarkoitettuja asuntoloita.

- Tämä on minun valintani lapselleni. Ehkä hän voi myöhemmin saada hyvän koulutuksen. Yhdysvalloissa on maailman parhaat yliopistot, eräs Xui Linä esiintynyt pekingiläisnainen perusteli uutistoimisto AFP:lle.

Lain mukaan myös amerikkalaisen lapsen vanhemmat voivat hakea viisumia Yhdysvaltoihin.

Toinen pariskunta kertoo erilaisesta syystä tulla Yhdysvaltoihin synnyttämään.

- Haluamme toisen lapsen. Saatuamme jo yhden, se ei ole mahdollista, kiinalaismies sanoo.
Google-mainokset
250 käyntikorttia
Nyt ilmaiseksi! Nopea ja helppo tilaus netissä.
www.vistaprint.fi

Kiinassa jokaisella perheellä saa olla vain yksi lapsi. Ulkomailla syntyneitä lapsia ei kuitenkaan lasketa.

Anaheimissa lähellä Disneylandia sijaitseva äitiyshotelli USA Baby Care ilmoittaa palvelunsa maksavan 14 000-22 000 dollaria eli noin 18 700-29 400 euroa.
IL