maanantai 24. marraskuuta 2014

30 sekunttia vain

Israelilaisyritys StoreDot väittää kehittäneensä teknologian, joka lataisi puhelimen akun vain sekunneissa ja sähköauton akun minuuteissa.
24.11.2014 18:44
Taloussanomat-Reuters




StoreDot kertoo, että se on kehittänyt uuden akun yhdistämällä keinotekoisia molekyyleja nanoteknologian avulla. Yhtiön mukaan sen uusi akku voi varastoida enemmän energiaa nykyisiä teknologioita nopeammin.

 Akun prototyyppi ei ole vielä valmis massatuotantoon. Yhtiö uskoo, että se voisi tuoda markkinoille valmiin akun vuonna 2016. Valmiiseen akkuun voisi ladata 30 sekunnissa älypuhelimen päivän käyttöä vastaavan energiamäärän.
Lue myös nämä:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288780782677.html

 – Nämä ovat uusia materiaaleja, joita ei ole kehitetty ennen, StoraDotin perustaja ja toimitusjohtaja Doron Myersdorf sanoo uutistoimisto Reutersille.

 Yhtiö on nostanut kahdella edelliskierroksella 48 miljoonan dollarin rahoituksen. Sen taustalla on muun yhtiön mukaan myös maailman johtava matkapuhelinvalmistaja, josta yhtiö kertoo vain sen, että se on Aasiasta. Myyntimääriltään suurin puhelinvalmistaja on korealainen Samsung.

 Ennusteiden mukaan älypuhelinkäyttäjien määrä nousee maailmassa 1,75 miljardiin tänä vuonna. Uutistoimisto Reutersin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan yhtiö voi hyvinkin saada määrästä siivun itselleen. Puhelinalan kasvuyrityksiä arvioinut Zack Weisfeld uskoo, että StoreDot voi ratkaista matkapuhelimiin liittyvän suuren akkuongelma

 – Heillä on yhä työtä tehtävänään akun koon ja lataussyklien kanssa. Mutta jos nämä ovat ratkaistavissa, kyse on todella suuresta läpimurrosta, Weisfeld sanoo.

 Lataussykli viittaa siihen, kuinka monta kertaa akun voi ladata sen elinkaaren aikana. Myersdorfin arvion mukaan nopeasti latautuva akku maksaisi noin 100–150 dollaria nykyisiä akkuja enemmän ja kestäisi käytössä noin kolme vuotta.

 Hän toivoo, että samaa teknologiaa voisi myöhemmin käyttää myös sähköautojen kanssa. Sähköautojen kohdalla latausaika olisi vain kaksi tai kolme minuuttia.