perjantai 14. marraskuuta 2014

Siivoamaan

Näillä konsteilla pitäisi tulla puhdasta!
1. Tahrat huonekalujen tekstiilipäällysteissä
Sohvat ja nojatuolit on usein päällystetty mikrokuitukankaalla, jossa on runsaasti polyesteriä. Kalusteen päälle läikkyneet aineet imeytyvät siihen helposti. Tahrat voi kuitenkin poistaa laittamalla niiden päälle partavaahtoa. Anna vaikuttaa ainakin 10 minuuttia ja pyyhi sitten pois. Partavaahdon sisältämä alkoholi liottaa tahran pois.
2. Steariinitahrat
Valuiko pöytäliinalle steariinia? Raaputa ensin pois mahdollisimman paljon jähmettynyttä vahaa. Laita sen jälkeen tahran päälle talouspaperia tai palanen paperipussia ja silitä sitä miedolle lämmölle säädetyllä silitysraudalla. Vaha imeytyy paperiin. Jos steariinia on valunut pöydän pinnalle voit jäähdyttää kuuman vahan jääpalalla ja raaputtaa sen sitten pois.
3. Tehosekoittimen puhdistus
Yleiskoneen tai tehosekoittimen saa puhtaaksi kaatamalla sinne lämmintä vettä ja tipan astianpesuainetta. Laita kone käyntiin ja anna hurista pari sekuntia. Sen jälkeen sinun tarvitsee vain huuhdella osat ja antaa niiden kuivua.
5. Astianpesukoneen puhdistus
Laita kupillinen viinietikkaa pesukoneen ylimmälle tasolle, ja laita kone pesemään läpi kuumin ohjelma. Kun se on ohi, ripottele vähän leivinjauhetta koneen alimmalle tasolle ja käynnistä pesuohjelma uudelleen.
6. Kylpyammeen puhdistus
Kylpyammeen tummat renkaat saa pois suolan avulla. Hankaa suolaa tummentumiin greipin puolikkaalla. Greipin happojen ja suolan yhdistelmä valkaisee ammeen pinnan.
7. Patja puhtaaksi
Laita vodkaa suihkepulloon ja suihkuttele patjalle. Anna kuivua rauhassa. Alkoholi tappaa patjasta pöpöt ja bakteerit.
8. Säleverhojen puhdistus
Sekoita kulhoon vettä ja viinietikkaa. Vedä käteesi vanha sukka, kasta se kulhoon ja pyyhi sen jälkeen kaihtimet säle kerrallaan. Pöly ja lika tarttuvat sukkaan.
9. Vahaliidun poistaminen seiniltä
Pienet taiteilijat voivat tuntea houkutusta koristella seinät omalla taiteellaan. Vahaliitupiirrokset irtoavat puuseinästä majoneesin avulla: laita sitä piirroksen päälle, anna vaikutta kymmenisen minuuttia ja pyyhi pois. Öljyn ja kananmunan yhdistelmän pitäisi irrottaa vaha seinän pinnasta. Maalatusta seinästä piirrokset voi poistaa hammastahnan ja siivousrievun avulla.
Lähde: Expressen