torstai 6. marraskuuta 2014

Kävelydietti

1. Käytä käsiäsi

Pumppaa kyynärpäästä taivutettuja käsiä kävellessä voimakkaasti alas - se auttaa kävelemään nopeammin ja polttaa enemmän kaloreita.

2. Ota pienempiä askelia

Paras tapa lisätä vauhtia ja saada vastusta pakaralihakselle on ottaa pienempiä mutta nopeampia askelia. Ota aikaa kävellessäsi sata askelta. Lepää minuutti ja ota toiset sata askelta niin, että yrität päästä viisi sekuntia nopeammin kuin edellisellä kerralla. Toista 12 kertaa.

3. Sauvat avuksi

Kävelysauvojen käyttö kuluttaa jopa 20 % enemmän kaloreita, koska se aktivoi myös kehon yläosan.

4. Aseta maaleja

Valitse lenkkisi varrelta maamerkki (esim. valotolppa tai puistonpenkki) näköetäisyydeltä ja kävele nopeammin kunnes saavutat maalisi. Kävele rauhallisemmin sama matka ja aseta uusi maali.

5. Rullaava askel

Anna jalkapohjasi rullata kannasta varpaisiin. Kun olet päkiälläsi, työnnä itseäsi eteenpäin kuin pyyhkisit purukumia kengänpohjastasi. Tekniikka panee pohkeesi, kintereesi ja pakarasi työskentelemään kovemmin ja näin kaloreitakin palaa tehokkaammin.

6. Päivitä kenkäsi

Hanki kengät, jotka ovat taipuisat ja joissa on mahdollisimman vähän pehmustetut pohjat.

7. Seiso suorassa

Vartalon ollessa oikaistuna selkä- ja pakaralihakset pääsevät työskentelemään tehokkaammin, jolloin kävelet nopeammin ja poltat enemmän kaloreita. Ojenna selkä ja niska pitkiksi ja pidä korvat ja hartiat samassa linjassa lantion kanssa.

8. Kierrä isot mäet

Kalorien kulutuksen kannalta on parempi pitää vauhti tasaisen reippaana loivemmassa rinteessä kuin hidastaa jyrkemmässä mäessä.

9. Nostata sykettä

Sykemittari on kuin pieni valmentaja kulkemassa rinnalla. Sen avulla on helppo pitää yllä optimaalista rasvanpolttosykettä.

10. Lisää voimaa

Yhdistä kävelylenkkiisi muutama yksinkertainen lihaskuntoliike. Keskeytä lenkki viiden minuutin välein tehdäksesi lihasliikkeitä minuutin ajan.

Muutama jumppaliike lenkin lomassa lisää kalorinkulutusta. (COLOURB