torstai 3. joulukuuta 2015

Näin leivotaan karjalanpiirakat

http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-1448961523609.html


Kotiseutuneuvos ja olympiavoittaja opastavat: Näin leivotaan karjalanpiirakoita

 

Raaka-aineet

 dlruisjauhoja
½ dlvehnäjauhoja
2 dlvettä
1 tlsuolaa
1 rklöljyä
TÄYTE
2 dlpuuroriisiä
1 lmaitoa
1 tlsuolaa
1 rklöljyä

Ohjeet

Tee taikina kylmistä raaka-aineista.Sekoita kylmään veteen jauhot,suola ja öljy,sekoita.Laita taikina jääkaappiin,ja tee puuro normaaliiin tapaan.Jäähdytä puuro,ja laita uuni lämpenemään 250-270 asteeseen.Kun puuro on jäähtymässä ota taikina ja ala pyöriitämään siitä haluamasi kokoisia palloja,painele ne hellästi jauhoissa ja kauli ympyrän muotoisiksi.Käytä kaulimisen aikana ruisjauhoja runsaasti,ettei taikina tartu pöytään.Kun taikina on kaulittu voi ruveta täyttämään niitä puurolla.Lopuksi rypytä reunat ja laita piirakat uuniin n.15-20 minuutiksi.
http://www.valio.fi/reseptit/karjalanpiirakat-1/ 


 

 

 

 

 

Kotiseutuneuvos ja olympiavoittaja opastavat - näin leivotaan karjalanpiirakoita

Naisten vaatteet XL-XXXXL
Netin valikoima yhdessä paikassa. Löydä helpoin tapa tilata netistä!
shopalike.fi/Naiset/Vaatteet/XXL
Etsitkö ostajaa puullesi?
Tarjoamme mutkatonta kauppaa. Tutustu ja pyydä tarjous!
www.storaensometsa.fi/puukauppa
Hanki Televisio Halvalla
Meiltä TV:t tutkitusti halvimmalla. Nopea toimitus 0e. Tilaa jo tänään!
markantalo.fi
Lahja Luonnonsuojeluun
Kotimainen Suomen Luonto -lehti. Tuotto hyväntekeväisyyteen.
www.suomenluonto.fi/joululahjaksi
Karjalanpiirakoiden leivonta on sukupolvelta toiselle siirtyvä perinne, jota myös entinen kansanedustaja ja meppi, sekä hiihdon moninkertainen arvokisamitalisti, olympiavoittaja Marjo Matikainen-Kallströmvaalii.
Matikainen-Kallsrömin vanhempien juuret ovat luovutetussa Karjalassa. Karjalan liiton puheenjohtajana hän vierailee alueella säännöllisesti, vuosittain. Usein mukana on joku kolmesta omasta lapsesta.

– Otan aina yhden kerrallaan mukaan. Se on sellaista äiti-lapsi -laatuaikaa, Matikainen-Kallström kertoo.

Varsinkin nuorimmainen, 9-vuotias poika, on innokas leipoja. Hän on pärjännyt myös piirakanleivontakisoissa.

– Oikein etevä, sanoo kotiseutuneuvos Aira Viitaniemilähes miljoonan leipomansa piirakan kokemuksella.

Ilta-Sanomat pääsi parhaaseen mahdolliseen oppiin, kun Viitaniemi ja Matikainen-Kallström opastivat toimittajaa piirakoiden leipomisessa. Kuten olettaa saattaa, kokemattomuus näkyi myös lopputuloksessa. Katso lisää yllä olevalta videolta!