sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Vielä ehdit keväthangille Etelä-Suomen hiihtokeskuksiin!

Maanantai 13.3.2017 klo 15.03
 
  
Sädehtivä aurinko muistuttaa jo kevään etenemisestä, mutta hiihtokausi ei ole vielä ohi Etelä-Suomen lomakohteissa.
Himoksella suurin korkeusero on 121 metriä.
Himoksella suurin korkeusero on 121 metriä. (JUHA KALAOJA)
Mikäli keväthangista haaveilevan suunnitelmissa ei ole matkata kohti Lapin tunturimaisemia, myös eteläisessä Suomessa on mahdollista nauttia laskuaktiviteeteista aina vappuun asti.
Sappee - perhematkailijan laskukohde
Sappee on hyvä kohde varsinkin lapsiperheille.
Sappee on hyvä kohde varsinkin lapsiperheille. (JUHA KALAOJA)
Pälkäneen mäkimaisemista, 50 kilometrin päässä Tampereelta löytyy perheystävällinen hiihtokeskus, Sappee. Vaikka kohde sijaitseekin lähellä Etelä-Suomen suuria keskuksia, se on kuitenkin sen verran piilossa, että kaupunkien kiire ei muistuta täällä olemassaolostaan.
Kahteen otteeseen vuoden hiihtokeskukseksi valittu Sappee on aurinkoisena kevätpäivänä suosittu kohde etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Isommatkin rinteet ovat lapsiystävällisiä ja vaihtelevat laskuprofiililtaan helposta keskivaikeaan. Yhteensä Sappeen alueelta löytyy 12 rinnettä ja suurimmillaan korkeuseroa kertyy 120 metriä.
Sappeen matkaa ei tarvitse välttämättä rajoittaa pelkkään päiväreissuun, sillä rinteiden välittömässä läheisyydessä sijaitsee runsaasti erikokoisia vuokramökkejä. Talvisten aktiviteettien vastapainoksi tarjolla on myös monipuolista tapahtumatarjontaa, sillä Tapahtumakeskus Huipussa voi ajoittain bongata myös tunnettuja eturivin artisteja.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Sappeen rinteet vaihtelevat laskuprofiililtaan helposta keskivaikeaan.
Sappeen rinteet vaihtelevat laskuprofiililtaan helposta keskivaikeaan. (JUHA KALAOJA)
Himos - kovemman vauhdin ystäville
Himoksella on yhteensä 21 rinnettä.
Himoksella on yhteensä 21 rinnettä. (JUHA KALAOJA)
Sappeen keskuksesta matka jatkuu 100 kilometriä koilliseen, kohti Jämsää. Himos sopii enemmän vauhtia hamuaville laskijoille, sillä täältä löytyy myös mustia rinteitä ja huimapäisimmille laskijoille on tarjolla myös useampia hyppy- ja temppupaikkoja. Yhteensä Himoksella on 21 rinnettä, joiden suurin korkeusero on 151 metriä.
Himoksella laskiessa on helppo ymmärtää, miksi kyseessä on voimakkaasti kasvava matkailukeskus. Rinteiden välittömästä läheisyydestä löytyy runsaasti loma-asuntoja ja vuokramökkejä, joiden ovelta pääsee rinteeseen nopeasti. Iltaelämän keskuksena toimii HimosAreena, jossa on tarjolla monipuolista ohjelmaa matkailijoiden iloksi.
Himoksen rinteiden läheisyydestä löytyy paljon loma-asuntoja ja vuokramökkejä.
Himoksen rinteiden läheisyydestä löytyy paljon loma-asuntoja ja vuokramökkejä. (JUHA KALAOJA)
Vielä ehdit rinteeseen!
Talviharrastajan ei aina tarvitse lähteä kauas, sillä hyväkuntoisista laskettelurinteistä pääsee nauttimaan maalis-huhtikuussa myös maan eteläosissa. Hangille ehtii vielä ehtii, mutta kannattaa jo pitää kiirettä! Sappeen rinteet ovat auki pääsiäisen yli 17.4. asti ja Himoksen hiihtokausi päättyy sunnuntaina 30. huhtikuuta.
Himoksen ja Sappeen vuokramökit löydät GoFinlandista.
Iltalehti ja GoFinland kuuluvat samaan Alma Media -konserniin.
JUHA KALAOJA/GOFINLAND.FI