keskiviikko 4. toukokuuta 2016


Sopivasti mausteita on salaisuus currywurst-kastikkeen takana.

Maailman parhaaksikin kehuttu makkara-annos on tässä – ohje suoraan Berliinistä

Berliinin herkku
Legendaarinen makkaraohje tulee tietenkin Saksasta.
Monen mielestä se ainut ja oikea sekä paras makkara tulee Berliinistä.

Nyt kyse on jostakin elämää suuremmasta, aidosta berliiniläisestä reseptistä, jonka loi Herta Heuwer vuonna 1949.

ET-lehden julkaisemassa ohjeessa on juuri oikeat suhteet aineksia.

Currywurst-kastike

Ainekset
  • 2 rkl kasvisöljyä
  • 1 iso sipuli hienoksi pilkottuna
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 dl ketsuppia
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl Worcestershire-kastiketta
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
Tee näin
  • Paista sipuli pehmeäksi.
  • Lisää jauheet.
  • Paista pari minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
  • Kaada mukaan muut aineet.
  • Sekoita ja mausta.
  • Anna kiehahtaa ja hauduttele sekoitellen puoli tuntia, kunnes kastike on tiivistynyt.
  • Surauta kastike sauvasekoittimella ja siivilöi.
  • Tarjoa kastike paistetun makkaran ja sämpylän kera.

LUE LISÄÄ