tiistai 28. huhtikuuta 2015

hyvä jumppa

Tämä yllättävä laji parantaa sekä elämänlaatua että kuntoa!

Tiistai 28.4.2015 klo 10.24

  
Pilates-harjoituksilla on tutkimusten mukaan monia positiivisia ja monipuolisia vaikutuksia terveyteen.
Pilates osoittautui meta-analyysissä hyödylliseksi sekä kunnon että mielialan ylläpitämisen kannalta.
Pilates osoittautui meta-analyysissä hyödylliseksi sekä kunnon että mielialan ylläpitämisen kannalta. (MOSTPHOTOS)
Tutkijat keräsivät yhteen useiden tutkimusten tietoja Pilates-harjoitusten vaikutuksista. He tarkastelivat kymmentä tutkimusta, joissa ihmiset olivat 60 - 80-vuotiaita.
Tutkimuksessa selvitettiin, millaisia vaikutuksia pilates-harjoitteilla on fyysiseen kuntoon ja tasapainoon. Myös sitä selvitettiin, voisiko pilateksella estää kaatumisia.
Tutkijat tarkastelivat meta-analyysissään myös sitä, mitä vaikutusta pilateksella on mielialaan, elämälaatuun ja kaikenlaiseen arjen askareissa selviämiseen.
Pilates-metodiin pohjautuvilla harjoitteilla näytti olevan merkittävää vaikutusta lihasvoiman kasvattamisessa. Pilates auttoi tutkimuksen mukaan myös kävelykyvyn ylläpido
Pekoni avokadosalaatti
Maukas pekoni-avokadosalaatti. Katso vinkit, maista ja ihastu!
hookoo.fi/pekoni-avokadosalaatti
Tutkimus osoitti, että pilates auttoi kaikenkaikkiaan ihmisiä selviämään arjessaan entistä paremmin. Myös tasapainon ylläpitäminen ja kehon joustavuus oli pilateksen ansiosta vakaampaa kuin muuten.
Pilates näytti myös kykynsä mielialan ylläpitämisessä. Jonkin verran pilateksesta näyttää olevan hyötyä myös sydämen terveydelle.
Tutkijoiden mukaan pilatesharjoitukset voivat parantaa monella tapaa vanhempien ihmisten elämänlaatua ja fyysistä toimintakykyä.
Tutkimuksesta kertoi BMJ.