tiistai 21. huhtikuuta 2015

Passi

Mikä passi on kaikkein hyödyllisin? Suomen passi hopealle

Tiistai 21.4.2015 klo 11.02
 
  
GoEuro vertaili viidenkymmenyhden eri maan passeja ja selvitti, minkä maan passi on matkailijalleen kaikkein hyödyllisin.

(MOSTPHOTOS)
Passit pantiin järjestykseen muun muassa sen perusteella, miten moneen maahan kyseisellä passilla pääsee viisumivapaasti, kuinka kauan passi on voimassa, paljonko passi maksaa (dollareina) ja montako tuntia kansalaisen on tehtävä töitä voidakseen hankkia passin.
Ruotsi kärjessä
Voittajaksi selviytyi Ruotsi, jonka passilla pääsee 174 maahan ilman viisumia, passi maksaa 43 dollaria ja sen saadakseen kansalaisen täytyy tehdä töitä tunnin verran.
Kakkoseksi tuli Suomi. Suomen passilla pääsee viisumivapaasti myös 174 maahan, passi on kuitenkin hivenen kalliimpi eli 56 dollaria. Hankkiakseen sen kansalaisen täytyy tehdä töitä viisi tuntia.
Kolmanneksi tuli Saksa, jonka passilla pääsee viisumivapaasti 174 maahan. Passi maksaa 69 dollaria, ja sen hakkiakseen kansalaisen täytyy tehdä töitä seitsemän tuntia.
Afganistan hännillä
Google-mainokset
Passin hakeminen helposti
Ota passikuva ja tee heti sähköinen passihakemus 5 myymälässä, 19,90 e.
www.fotoyks.fi/passihakemus
Meilahden Autokoulu
Aja B ajokortti Helsingissä hintaan 1399 €. Ilmoittaudu kurssille nyt!
www.suomenajoinfo.fi/
Jumbosijalle tuli Afganistan, jonka passilla pääsee viisumivapaasti 28 maahan. Passi maksaa 104 dollaria, ja sen hakkiaikseen kansalaisen täytyy tehdä töitä 183 tuntia.
Vertailussa mukana olleista maista eniten passista joutuu pulittamaan Turkissa, missä passi maksaa 251 euroa. Halvin passin hinta taas on Yhdistyneissä Arabiemiraateissa, missä passi maksaa 14 dollaria.
Eniten töitä passin saamiseksi pitää tehdä Liberiassa. Hankkiakseen 50 dollarin hintaisen passin liberialaisen pitää tehdä töitä peräti 278 tuntia.