perjantai 17. huhtikuuta 2015

Päänsärky pois

Ruuat ja juomat, jotka ehkäisevät päänsärkyä

Perjantai 17.4.2015 klo 08.31
 
  
Särkeekö päätäsi helposti? Syö ja juo oikein, se voi auttaa, vinkkaa Good Housekeeping.
Vesimelonissa on muutakin hyvää kuin vettä.
Vesimelonissa on muutakin hyvää kuin vettä. (MOSTPHOTOS)
1. Vähärasvainen maito
Yksi päänsäryn suurimmista syistä on kehon kuivuminen, joten kannattaa välttää alkoholin juomista. Alkoholi kuivattaa elimistöä. Vähärasvainen maito on hyvä kehon kostuke siksi, että se sisältää hyviä ravintoaineita kuten kalsiumia. Tutkijoiden havaintojen mukaan maitotuotteiden käyttäminen näyttäisi vähentävän migreenien määrää. Kolme lasillista maitoa päivässä pitää lisäksi verenpaineen aisoissa sekä vähentää diabetes- ja ylipainoriskiä.
2. Rasvainen kala
Ruoat, joissa on paljon B6- ja B12-vitamiineja, voivat auttaa vähentämään päänsärkyjä. Tämän vuoksi esimerkiksi lohi on erinomainen valinta. B12-vitamiinin lisäksi lohessa on omega-3-rasvahappoja, jotka vähentävät elimistön tulehduksia.
3. Meloni
Melonit ovat hyvin vesipitoisia. Lisäksi niissä on kaliumia ja magnesiumia. Joidenkin tutkimusten mukaan meloni auttaisi terveillä ihmisillä tasapainottamaan insuliinia. Alhainen verensokeri on iso päänsärkyriski, mutta magnesium auttaa tasamaan verensokeria ja ehkäisemään päänsärkyjä.

(MOSTPHOTOS)
4. Valkoiset pavut
Valkoisissa pavuissa on myös magnesiumia, jonka puutoksella on osuutta päänsärkyyn. Muita magnesiumpitoisia ruokia ovat muun muassa banaanit, mantelit, pinaatti ja aprikoosi.
5. Perunat
Melonien tapaan perunoissa on paljon kaliumia, mikä voi auttaa ehkäisemään päänsärkyä. Yhdessä kuoriperunassa on neljäsosa päivän kaliumtarpeesta. Lisäksi perunoissa on tarpeellisia A-, C- ja B6-vitamiineja.
6. Kirsikat
Kaikkien hedelmien syöminen on hyvästä, sillä ne sisältävät paljon vettä. Kuitenkin kirsikoissa on yhdisteitä, jotka vaikuttavat veren typpioksidiin, mikä voi estää päänsärkyjä. Hyvä vaihtoehto on myös punajuuri ja punajuurimehu.
7. Vesi
Google-mainokset
Kutiseva hiuspohja?
Decubal auttaa kuivaan hiuspohjaan. Lue lisää tuotteistamme täällä!
www.decubal.fi
Tärkein keino, miten välttää päänsärkyjä, on pitää huolta siitä, että juo tarpeeksi vettä. Samoin se, ettei jätä aterioita väliin. Varsinkin, jos verensokeri heilahtelee helposti, aterioiden välit eivät saisi venyä 3-4 tuntia pidemmiksi.