sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Lemmikki yksinäiselle

Tutkijoiden lääke yksinäisyyteen: Mummille kissa reseptillä!

Sunnuntai 28.6.2015 klo 13.42

  
Yksinäisille vanhuksille kissa, koira tai muu lemmikkieläin voisi olla todella oivallinen tapa elämänlaadun nostamisessa.

(MOSTPHOTOS)
75-vuotias, yksin asuva Janet kärsii ylipainosta, hänellä on diabetes ja nivelreuma. Janet rakastaa kissoja ja hänellä on ollut niitä useita. Edelleenkin hän haluaisi kissan, hän tietää nauttivansa elämästä kissan kanssa, mutta enää hän ei uskalla kissaa hankkia.
Janetin tapaus on kovin tyypillinen.
Lemmikkieläimiä hankitaan, koska niistä on seuraa ja ne tuovat hyvää mieltä. Tämän ajatuksen jakavat kaikenikäiset ihmiset. Erityisen tärkeää seuraa eläin voi tuoda vanhukselle, jonka elinpiiri on terveydellisistä syistä rajoittunut.
Activities, Adaption & Aging -lehdessä julkaistussa artikkelissa tutkijat kirjoittavat lemmikkien hyödyistä kertovista tutkimuksista. Tutkimusten mukaan lemmikkieläimen pitäminen tukee sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia. Lemmikin hoitaminen myös rytmittää päivää.
Löytöeläimille koti
Tutkijat pohtivatkin, mitkä tekijät rajoittavat vanhojen ihmisten lemmikkieläinten pitämistä. Niitä pohtii myös tutkijoiden artikkelissa 75-vuotias, kissoja rakastava Janet.
Lemmikkieläimestä aiheutuu kuluja, se voi vaatia paljon ulkoiluttamista ja muuta huolenpitoa. Joku voi jättää lemmikkieläimen ottamatta siksi, että pelkää itse kuolevansa ennen eläintä. Kuka silloin siitä pitää huolta?
Toisaalta lukemattomille löytöeläimille pitäisi löytää uusi koti. Tutkijoiden mielestä olisikin syytä tukea vanhoja ihmisiä halussaan ottaa lemmikkieläin. Se hyödyttäisi kaikkia osapuolia.
Google-mainokset
Halvat asunnot Fuengirola
Löydä nyt loma-asuntosi helposti. Takuulla halvin hinta - Testaa!
hotels.momondo.fi/Fuengirola
Liian Kuuma Parvekkeella?
Parvekelasitus kerää lämpöä. Lue täältä kuinka viilennät parvekkeen!
rakennamme.fi/Parvekelasit
Tutkijat ehdottavat jopa jonkinlaisen eläinreseptin kirjoittamista: terveydenhuollon henkilö voisi asiaan perehdyttyään suositella kirjallisesti vanhalle ihmiselle lemmikkieläimen hankkimista!
Kissa voisi vanhukselle olla tutkijoiden arvion mukaan olla jonkin verran helpompi vaihtoehto kuin koira, koska koiran riittävä ulkoiluttaminen voi olla liian hankala tehtävä.
Lähde: medicalnewstoday.com
T
Klikkaa T, jos artikkeli on mielestäsi tärkeä?