maanantai 1. kesäkuuta 2015

Terveyttä

Kesän 5 terveellisintä vihannesta

Tiistai 2.6.2015 klo 06.17

  
Nämä vihannekset estävät parhaiten korkean verenpaineen ja vähentävät sydänkohtauksen riskiä, kertoo The Globe and Mail.
Tuoreet vihannekset kannattaa sisällyttää kesän herkkujen sekaan.
Tuoreet vihannekset kannattaa sisällyttää kesän herkkujen sekaan.(MOSTPHOTOS)
Kesällä on ihana nauttia oman kasvimaansa tai lähitorin tuotteista. Porkkanat, mansikat, retiisit ja uudet perunat ovat ehdottomia kesän herkkuja. Terveydelle parhaimmat ravintoaineet tulevat kypsentämättömistä tai hieman höyrytetyistä vihanneksista ja juureksista.
Suomalaisia tuotteita kannattaa suosia kauden mukaan, mutta jos haluat parhaimmat terveyspommit ruokavalioosi, yhdistele ulkomaista ja kotimaista.
1. Parsa. Parsakausi on juuri nyt parhaimmillaan ja se loppuu kesäkuussa. Vihreä parsa kannattaa joko grillata kevyesti tai höyryttää. Se on valmista muutamassa minuutissa. Ja muista olla keittämättä sitä yli, koska muuten parsasta tulee sitkeää.
2. Kukkakaali. Kukkakaalissa on K-vitamiinia ja se on oiva kaliumin lähde. Tee kukkakaali-gratiinia tai syö sellaisenaan salaatissa!
3. Lehtijuurikas tai lehtimangoldi. Tämä hiukan tuntemattomampi kasvi voidaan pakastaa ryöpättynä. Raaka mangoldi on erinomainen biotiinin, C- ja A-vitamiinin, magnesiumin ja kaliumin lähde. Lehtijuurikkaan voi sekoittaa vaikka vihersmoothien sekaan.
Google-mainokset
Asunto Fuengirolassa
Löydä nyt loma-asuntosi helposti. Takuulla halvin hinta - Testaa!
hotels.momondo.fi/Fuengirola
Kummallisin Ryppyvinkki
Tämä kikka poistaa rypyt kahdessa viikossa. Lääkärit ihmeissään!
healthandfitness-amd.com/report/
4. Punainen paprika. Punaisessa kasvissa on roimasti betakaroteenia ja enemmän kuin paljon C-vitamiinia. Tee täytettyjä paprikoita - laita niihin herkullista tuorejuustoa ja soijarouhetta, jossa on paljon proteiinia. Paprikan voi syödä myös perinteisesti leivän päällä.
5. Munakoiso. Munakoisoja tuodaan Suomeen pääsääntöisesti Hollannista ja Espanjasta. Siinä on runsaasti B- ja A-vitamiinia. Munakoiso on ihanaa hieman suolalla ja pippurilla maustettuna grillilisukkeena.
T
Klikkaa T, jos artikkeli on mielestäsi tärkeä?
Tämän lukeneet lukivat myös