lauantai 13. kesäkuuta 2015

Rakkautta ja häät Ruotsissa

Carl Philipin liikuttava puhe Sofialle: ”Aina, kun yritimme olla erillään, sydämeni oli tyhjä”
(KUVA: Anders Wiklund/TT)







Prinssin PUHE Prinssi Carl Philip piti vaimolleen
tunteikkaan puheen ja sai prinsessa Sofian silmät kostumaan.
– Teidän majesteettinne, hyvät naiset ja herrat, rakas perhe ja ystävät ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisempänä – minun rakas vaimoni Sofia, Carl Philip aloitti.

– Joskus jokainen ihminen joutuu tekemään ratkaisevan valinnan. Valinnan, joka ratkaisee koko tulevaisuuden siitä, mitä on ja mitä haluaa olla. Se vaatii rohkeutta. Rohkeutta, ettei valitse helpointa tietä, vaan jatkaa vaikealla tiellä, koska se on oikea. Emme koskaan valinneet sitä tietä, se valitsi meidät.

– Joka kerta, kun yritimme olla erillään toisistamme, sydämeni oli tyhjä. Valitsimme oikein. Se ratkaisu teki minusta maailman onnellisimman miehen. Sofia, täytät elämäni rakkaudella ja ilolla.

– Tänään todistamme, että rakkaus voittaa kaiken.

– Kaikki jotka tunnemme sinut tiedämme, että ainoa, mikä lyö ulkoisen kauneutesi, on sisäinen kauneutesi. Ystäväni, tiedätte, että Sofian voima ja rohkeus eivät koske vain rakkauttamme, vaan jotain paljon isompaa.

Carl Philip kertoi ylpeästi ja lämpimästi Sofian työstä tämän perustamassa hyväntekeväisyysjärjestö Project Playgroundissa, joka tekee työtä Kapkaupungissa slummien lasten ja nuorten hyväksi.

– Kaikki, jotka tunnemme sinut, tiedämme, kuinka ahkera olet. Tiedän, että otat suuren vastuun uudesta roolistasi.

Carl Philip puhutteli seuraavaksi perhettään.

– Isä ja äiti, sisareni... Minulla ei ole tarpeeksi sanoja kertoakseni, kuinka onnellinen olen siitä, että olette ottaneet Sofian vastaan avosylin. Sofia, sinä olet rikastuttanut perhettämme.

Prinssi kiitti myös Sofian perhettä, että he ovat ottaneet hänet samoin avosylin vastaan.

– Ja kiitos myös Ruotsin kansalle tuestanne, teidän ilonne on lämmittänyt sydämiämme.

Carl Philip kertoi matkasta, kun hän meni Moraan tapaamaan Sofian isää kysyäkseen tältä tyttären kättä vuosi sitten kesäkuun 24. päivä.

– Se on yksi elämäni tärkeimmistä matkoista. Ajoin yhdeksän tuntia tapaamaan tulevaa appiukkoani ja pyytämään häneltä Sofian kättä.

– Sofia, tänään alkaa uusi luku elämässäni. Sinun elämässäsi. Meidän elämässämme. En tiedä, mikä meitä odottaa, mutta tiedän, että sinun rakkautesi avulla voin kohdata kaikki haasteet. Sinun ymmärryksesi, omistautumisesi ja rohkeutesi inspiroivat minua, voin ylpeänä sanoa, että olet esikuvani. Olen onnellinen ajatuksesta, että voimme tehdä yhdessä hyvää.

– Minulla on paljon vielä opittavaa elämässä, paljon tehtävää, pitkä matka edessäni, mutta sitä matkaa odotan valtavasti, koska saan tehdä sen kanssasi.

– Ja tärkeimmän olen jo oppinut, rakkaus voittaa kaiken.

– Sofia, olet paras, rakastan sinua, prinssi päätti sydäntä särkevän kauniin puheensa ja sai vierailta seisovat aplodit.

Sofia katsoi miestään suoraan silmiin puhetta kuunnellessaan ja hymyili kostunein silmin.

Pitkän tauon jälkeen Carl Philip sai vielä jatkaa:

– Haluan kohottaa maljan kaiken voittavalle rakkaudelle ja kauniille vaimolleni, Sofialle.

Pauliina Leinonen,