keskiviikko 13. tammikuuta 2016

D.vitamiinin puute

 
Ihmiset, joilla oli alhainen D-vitamiinin taso, taantuivat kolme kertaa nopeammin.

Alhainen D-vitamiinin taso vanhuksilla heikentää muistia, ilmenee tutkimuksesta. Muissa tutkimuksissa vitamiinitasolla on todettu olevan
vaikutusta myös nuorempien ihmisten kuntoon, jaksamiseen ja muistin toimintaan.

Vitamiinitutkimusta johtanut professori Joshua Miller sanoo, että ne ihmiset, joilla oli alhainen D-vitamiinitaso, käytännössä vanhenivat kolme kertaa nopeammin kuin he, joilla sitä oli riittävästi.

Ihmisten etninen alkuperä tai ihon väri eivät vaikuttaneet tuloksiin.

”D-vitamiinin puutteella oli yhteys huomattavasti nopeaan muistin ja toimintakyvyn laskuun.”

Professori suosittaakin vähintään 60 vuotta täyttäneille ihmisille D-vitamiinilisien nauttimista. Aina asiasta kannattaa kuitenkin keskustella lääkärin kanssa.

Hänen mukaansa kyseisen vitamiinin nauttimiseen liittyy hyvin pieni terveysriski.

Tutkimuksessa oli mukana lähes 400 ihmistä. Heistä noin 60 prosentilla oli alhainen D-vitamiinin taso. Noin neljäsosalla taso oli erittäin matala.

Tulosten mukaan ihmisten kognitiiviset kyvyt heikkenivät D-vitamiinin puutteesta jopa kaksi tai kolme-kertaa nopeammin kuin muilla.

Tärkein D-vitamiinin lähde on ruokavalio, etenkin maitotuotteet ja kala.

Ihmiset, joilla oli alhainen D-vitamiinin taso, taantuivat kolme kertaa nopeammin.

Alhainen D-vitamiinin taso vanhuksilla heikentää muistia, ilmenee tutkimuksesta. Muissa tutkimuksissa vitamiinitasolla on todettu olevan
vaikutusta myös nuorempien ihmisten kuntoon, jaksamiseen ja muistin toimintaan.

Vitamiinitutkimusta johtanut professori Joshua Miller sanoo, että ne ihmiset, joilla oli alhainen D-vitamiinitaso, käytännössä vanhenivat kolme kertaa nopeammin kuin he, joilla sitä oli riittävästi.

Ihmisten etninen alkuperä tai ihon väri eivät vaikuttaneet tuloksiin.

”D-vitamiinin puutteella oli yhteys huomattavasti nopeaan muistin ja toimintakyvyn laskuun.”

Professori suosittaakin vähintään 60 vuotta täyttäneille ihmisille D-vitamiinilisien nauttimista. Aina asiasta kannattaa kuitenkin keskustella lääkärin kanssa.

Hänen mukaansa kyseisen vitamiinin nauttimiseen liittyy hyvin pieni terveysriski.

Tutkimuksessa oli mukana lähes 400 ihmistä. Heistä noin 60 prosentilla oli alhainen D-vitamiinin taso. Noin neljäsosalla taso oli erittäin matala.

Tulosten mukaan ihmisten kognitiiviset kyvyt heikkenivät D-vitamiinin puutteesta jopa kaksi tai kolme-kertaa nopeammin kuin muilla.

Tärkein D-vitamiinin lähde on ruokavalio, etenkin maitotuotteet ja kala.