keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Edullista ruokaa

 IS antaa arkisin ruokavinkin jokaiselle päivälle. Jokainen ruoka valmistuu halvoista ja maukkaista aineksista.








http://www.iltasanomat.fi/arkiruokaviikko/



 Lue IS:n Ruokalan vinkit maanantaista perjantaihin arkisiin, edullisiin ja helppoihin ruokaohjeisiin.

Ruokalan Arkiruokaviikko-sivustolta löytyy ohjeita todella edullisiin arkiruokiin. Jos seuraat viikon ruokalistaa joka päivä, maanantaista perjantaihin ruokaan menee vain alle 50 euroa.

Arkiruokien hinnat sijoittuvat kympin molemmin puolin ja ne ovat tehty noin neljälle hengelle.

Annoksen hinta on laskettu pääraaka-aineiden mukaan olettaen, että kodin ruokakaapista löytyvät perustuotteet, kuten öljyt, mausteet, mausteseokset ja jauhot.

 Juurekset sopivat talviruokiin hyvin. (KUVA: Kira Åkerström-Kekkonen)

Valmista tänään kotimaisista juureksista pihvit. Punajuuresta tulee makoisat kasvispihvit ja lapsetkin syövät niitä mielellään. Kun raastat punajuuren raastimen pienellä osalla, niin koostumuksesta tulee pehmeää. Pihvitaikinaan tulee myös perunaa ja tuorejuustoa.

Täydellinen muoto
Kasvispihvit kannattaa paistaa aina pienellä lettupannulla. Näin saat niihin kauniin pyöreän muodon ja ne pysyvät koossa hyvin.

Tarjoile pihvit fetajuustosta tehdyn lisukkeen kanssa. Jos juusto ei maistu lisukkeena valmista juureksista kuten lantusta ja porkkanasta raikas salaatti.

Torstain ruoka
Punajuuripihvit fetalisukkeella
Hinta: 10,90 euroa

Viikon ruokalista
Maanantain ruoka: Savujuustolla täytetty lihamureke
Tiistain ruoka: Marokkolainen linssi-tomaattikeitto
Keskiviikon ruoka: Maksapihvit kolmen sipulin kastikkeella

Edellisten viikkojen ruokalista
Katso tästä edellisten viikkojen ruokalistat


Sanna Mansikkamäki