torstai 7. tammikuuta 2016

KÄVELY LISÄÄ ELINPÄIVIÄ

4 tapaa, miten tavallinen kävely lisää vuosia elämääsi

Keskiviikko 6.1.2016 klo 20.00

  

Elämäntapamuutokseen ei välttämättä vaadita kalliita satsauksia. Pelkkä kävelyn lisääminen on huomattava askel parempaan.

(MOSTPHOTOS)
PLOS Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan vain 11 minuutin päivittäinen kävely riittää pidentämään elämää kahdella vuodella.
Sydneyn yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan tunnin istumisen vaihtaminen tunnin kävelyyn vähentää ennenaikaisen kuoleman riskiä noin 14 prosenttia. Se voi merkitä jopa yhdeksää vuotta lisää elinikään.
Kävelylenkistä on ainakin neljänlaisia hyötyjä:
1. Ehkäisee istumisen haittavaikutuksia
Istuminen pitkiä aikoja voi hidastaa verenkiertoa sekä nostaa sydänsairauksien, diabeteksen ja muiden kroonisten terveysongelmien riskiä.
Jo lyhyt kävelylenkki voi ehkäistä näitä haittavaikutuksia. Experimental Physiology -lehdessä julkaistiin tutkimus, jonka perusteella 10 minuutin kävely kumoaa kuuden tunnin istumisesta koituvan verenkierron heikkenemisen jaloissa.
2. Suojaa sydäntä
Kävely saa veren kiertämään paremmin ja voimistaa sydäntä. Se auttaa myös höyryjen päästämisessä ja stressin vähentämisessä.
Vähintään kolme tuntia kävelyä viikoittain voi pienentää sydänkohtauksen ja sydänkuoleman riskiä 35 prosentilla, selvisi Harvardissa tehdyssä tutkimuksessa.
3. Auttaa painonhallinnassa
Reipas tunnin kävely voi kuluttaa jopa 460 kilokaloria. Lisäksi kävely kuluttaa juuri sitä haitallisinta rasvaa, joka kerääntyy keskivartalon ympärille.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLK