tiistai 10. marraskuuta 2015

Jumppaamaan

Tämä jumppa jokaisen naisen kannattaa opetella: Luvassa parempaa seksiä

http://www.lightsbytena.fi/lantionpohjajumppa/harjoittele-karinin-kanssa/?cmpid=aw-lightsbyTENAFI-text-lightsbyTENA&gclid=Cj0KEQiAyIayBRDo4vjdqJrgxZ0BEiQAhOYCYMlBngSQs_ySD9sXwnE2vcNzqmXVK2mOhtj3jQGKqeoaAs0J8P8HAQ
Tiistai 10.11.2015 klo 20.37
Lantiopohjalihasten treenaamisesta on monipuolisia hyötyjä naiselle.
Naiset ovat fitness-buumin myötä hurahtaneet lihasten treenaamiseen.
Kuntosalilla ravataan tiheään tahtiin: tavoitteena ovat isot hauikset, näkyvät vatsalihakset ja muhkea peppu. Hassua kyllä, buumista huolimatta monelta jää treenaamatta naisen tärkein lihasryhmä: lantiopohjan lihaksisto. Sen kunto luo pohjan kaikelle muulle.
Fysioterapeutti Maija Kiljunen ja kätilö Emilia Ek huomasivat ongelman jo neljä vuotta sitten. He perustivat vuonna 2011 terveysliikuntakonsepti Bailamaman, joka keskittyy erityisesti lantiopohjan lihaksiston monipuoliseen treenaamiseen.
- Lantiopohjan lihaksien treenaamista oli aiemmin markkinoitu lähinnä virtsankarkailun estolla. Se ei ehkä ollut paras motivaattori naisille, joilla ei vielä ollut ongelmia sillä alueella, Emilia sanoo.
- Me otimme esille esimerkiksi ryhtiin liittyvät asiat - ja tietysti seksin, Maija jatkaa.
Maija ja Emilia kehittävät ohjelman alunperin raskaana oleville ja juuri synnyttäneille naisille, mutta pian treenivalikoimaan tuli kaikille sopiva versio. Konseptista tuli suosittu: nykyisin Bailamama-tunteja vedetään monissa kuntoilukeskuksissa ympäri Suomea.
- Asiakkaiden toiveesta olemme valmistaneet verkkokursseja, joiden avulla oppii treenaamaan kotioloissa, Emilia kertoo.

Lantiopohjalihaksia pitäisi treenata viidesti viikossa. Yksi harjoituskerta vie vain muutaman minuutin.
- Treenit voi jakaa kolmeen tyyppiin: kesto-, nopeus- ja maksimiharjoitteluun, Maija kertoo.
- Usein ongelmana on se, etteivät naiset oikeasti tiedä, miten aktivoida tai rentouttaa lantiopohjanlihakset. Hyvän ohjeistuksen ja tiettyjen asentojen avulla siihen kyllä oppii. Naiset ovat tottuneet siihen, että treenaamisesta tulee hiki otsalle, mutta tässä hommassa hiki tulee vain sinne alapäähän.
Moni luulee, että lantiopohjan lihaksia voi treenata vain paikoillaan istuen. Bailamaman ohjelmissa suuressa roolissa ovat kuitenkin treeniasennot. Raskaana oleville naisille asennot ovat ponnistusasentoja, joista on aidosti hyötyä synnytystilanteessa.
- Mietimme, millaisesta lantiopohjatreenistä olisi eniten hyötyä tavalliselle naiselle. Kehitimme ohjelman, jossa harjoitteet tehdään rakasteluasennoissa. Niiden avulla voi tuottaa uudenlaista nautintoa sekä itselle että kumppanille, Emilia sanoo.
- Emme aluksi kehdanneet mainostaa sitä seksijumppana, mutta tajusimme, että se jos mikä on hyvä kannustin.
TEKSTI MALLA MURTOMÄKI KUVAT KAROLIINA SORJONEN