maanantai 23. marraskuuta 2015

Lihaskunto

Etkö palaudu enää kuin parikymppisenä? - Tämä alkuaine auttaa lihaksia palautumaan

ILMOITUS Nuoruuden voimat eivät palaa, mutta huolehtimalla riittävästä magnesiumin saannista voi edistää palautumista.
Hupenevatko voimasi jo arjen askareisiin tai tuntuuko, että palautuminen fyysisistä ja henkisistä rasitteista on merkittävästi hidastunut?

Kyseessä on normaali iän mukanaan tuoma ilmiö. Ikääntyessä lihasten hiussuonten määrä vähenee, jolloin lihasten hapensaanti vähenee ja palautumiseen kuluu enemmän aikaa. 

Lihasten suorituskyvyn merkittävä heikkeneminen alkaa 50 - 60 -vuoden jälkeen. Nuoruuden voimat eivät palaa, mutta huolehtimalla riittävästä magnesiumin saannista voi edistää palautumista.

Uudet haasteet tuntuvat raskailta?


Huono palautuminen voi tuntua yleisenä väsymyksenä tai haluttomuutena käydä uusiin ponnistuksiin. Myös kipeät lihakset kertovat keskeneräisestä palautumisesta.

Magnesium edistää lihasten normaalia toimintaa. Kokeile lihaskramppeihin magnesiumia. Magnesium myös auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Lihasvoima sekä hapenottokyky heikkenevät ja palautuminen hidastuu iän myötä. 50-vuotiaana palautumiseen tarvitaankin jo kaksi kertaa pidempi aika, kuin nuorena.

Moni normaali arkinen työ voi olla ikääntyneelle hänen maksimisuorituksensa. Raskaasta työpäivästä palautuminenkin voi viedä useita tunteja.

Ihmisen ikääntyessä myös unenlaatu heikkenee unen muuttuessa kevyemmäksi ja katkonaiseksi. Jotta palautumista tapahtuisi levätessä, unen laadusta huolehtiminen nouseekin uuteen arvoon.

Lihashuollon ohella parhaat keinot palautumiseen ovat lepo, oikea ravinto sekä riittävä nesteytys. Ruoalla ja juomalla voidaankin vaikuttaa moneen palautumiseen vaikuttavaan tekijään. Pidä huoli, että saat riittävästi nestettä ja natriumia (suolaa ja suoloja) sekä oikeassa suhteessa hiilihydraatteja ja proteiinia. Terveellisen ruokavalion lisäksi voit varmistaa riittävän kivennäisaineiden kuten magnesiumin saannin lisäravinteina.


Magnesium välttämätön kivennäisaine


Magnesium on yksi ihmisen elimistön tärkeimmistä kivennäisaineista. Magnesium onkin ihmisen soluille hyvin tärkeä yleistoimija. Ihmiskeho tarvitsee magnesiumia mm. energiantuotantoon, lihasten, sydämen ja verisuonten normaaliin. Magnesium on tärkeä kivennäisaine lihasten rentoutumiselle.        

Erityisen hyviä magnesiumin lähteitä ovat kasvikset, pähkinät, täysjyvävilja, liha sekä kala. Jos olet huolissasi magnesiumin saannista, lisää ruokavalioosi magnesiumravintolisä, kuten Ramavit Magnesiumnitraatti. 

Ramavit on vahva ja hyvin imeytyvä vadelmanmakuinen magnesiumsitraatti, jonka lisänä on magnesiumin vaikutusta tehostavaa B6-vitamiinia.  

Lue lisää osoitteesta ramavit.fi