lauantai 28. marraskuuta 2015

PIPARIT

Parmesaanipiparit

Kodin Kuvalehti
Kodin Kuvalehti on lisännyt 297 reseptiä
Tämä resepti on linkitetty 103 keittokirjaan. Tätä reseptiä on luettu 9056 kertaa.
Lisää omaan keittokirjaan /

Parmesaanipiparit ovat nopea ja helppo herkku.

Annoksia: 35 kappaletta Valmistusaika: Vaikeustaso:

Ainekset

100 g voita 1 dl vehnäjauhoja 1,5 dl sämpyläjauhoja 1/2 tl suolaa 1 tl kuivattua timjamia 1/2 dl vettä 2 dl parmesaaniraastetta

Pinnalle

1 kpl kananmunaa parmesaaniraastetta pinjansiemeniä timjaminoksia halutessa

Valmistusohje

  1. Paloittele voi. Nypi kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Painele litteäksi, kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Älä kauli liian ohueksi, ettei pipareista tulekuivia. Ota muotilla pipareita ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Voitele piparit munalla, ripottele päälle parmesaania ja muutama pinjansiemen. Koristele halutessasi tuoreella timjamilla. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.